Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Uspešno leto za Društvo upokojencev Notranje Gorice

Člani Društva upokojencev Notranje Gorice ter gostje so se v petek, 17. marca zbrali na letnem občnem zboru. Občni zbor so z nastopom popestrili učenci Podružnične osnovne šole Notranje Gorice ter člana Teatra Janez Jalen s kratkim skečem. Zbora so se udeležili župan Metod Ropret, podžupan Marko Čuden, predsednik Mestne zveze upokojencev Marjan Sedmak ter predsedniki sosednjih upokojenskih društev.

Predsednica društva upokojencev Metka Marinčič je pričela s poročilom o delu društva v preteklem letu. Društvo ima 271 članov, ki prihajajo tudi izven krajevne skupnosti, financira pa se iz članarine, ki je že nekaj let enaka. V letu 2016 so praznovali kar 21 jubilejev, umrle člane pa so prisotni na začetku počastili z minuto molka. V lanskem letu so se sestali na 11 sejah upravnega odbora. V februarju so imeli pustovanje, v marcu pa je bila organizirana ekskurzija v Pordenone. V aprilu so se upokojenci udeležili vožnje z ladjico po Ljubljanici, na kateri so imeli tudi piknik, sledil pa je izlet v Belo krajino. Julija se je skupina upokojencev preizkusila na tekmovanju v kuhanju golaža, kasneje v mesecu pa so organizirali piknik. Septembra je potekalo srečanje odborov upokojenskih društev območne zveze Ljubljana – Vič – Rudnik. Tudi v jeseni so se udeležili tekmovanja v kuhanju golaža ter organizirali balinarski turnir v ŠP Jama. V oktobru je bil organiziran izlet v Trst in Koper, v Cankarjevem domu pa so se udeležili festivala za tretje življenjsko obdobje.

Upokojenci se poleg sestankov udeležujejo tudi različnih seminarjev, simbioze, čistilne akcije ter telovadbe, ki poteka enkrat tedensko, sodelujejo pa tudi v projektu starejši za starejše. V letošnjem letu bodo nadaljevali z organiziranjem izletov, piknikov ter sodelovanjem z drugimi društvi ter šolo. Pri izletih si želijo večjega sodelovanja s sosednjimi društvi. Prisotni so prisluhnili poročilu verifikacijske komisije, poročilu nadzornega odbora, finančnemu poročilu ter poročilu balinarske sekcije društva.

Društvo je prvi pozdravil in mu čestital župan občine Brezovica Metod Ropret, sledil mu je predsednik Mestne zveze upokojencev Marjan Sedmak. DU Notranje Gorice so pozdravili še predsedniki in predstavniki sosednjih upokojenskih društev in si ob tej priložnosti zaželeli več sodelovanja. S tem je bil uradni del končan, druženje in zabava pa se je nadaljevala do večernih ur.

Eva Povirk

Oglejte si tudi