Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: 20 LETNICA DRUŠTVA UPOKOJENCEV TULIPAN

Že 20. letni občni zbor Društva upokojencev Tulipan iz Vnanjih Goric je potekal v petek, 10. marca. Na njem so bili poleg članov prisotni še podžupan občine Marko Čuden, predsednik krajevne skupnosti Dušan Dormiš ter predstavniki ostalih upokojenskih ter drugih društev.

Občni zbor se je ob dvajsetletnici društva pričel s posebnim kulturnim programom, nastopil je Duo Avšič na čelu in violini nato pa pevski zbor društva. Predstavljen je bil kratek pregled 20 letnega delovanja društva. Sledilo je poročilo predsednika Antona Jurjeca, v katerem je povedal, kaj vse so upokojenci počeli v lanskem letu. Dvakrat tedensko so opravljali ure telovadbe, obiskovali in obdarovali so starejše krajane, v sodelovanju z Rdečim križem so organizirali merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Aprila so se odpravili na vožnjo z ladjico po Ljubljanici, maja so odšli na izlet po dravski dolini in v Haloze, septembra v Belo krajino, Radovico in Metliko z okolico. Oktobra so opravili tradicionalni pohod na Krim. Novembra so obiskali Kisovec, leto pa je zaključilo novoletno druženje.

V načrtu za letošnje leto pa imajo izlete v Istro, Ribniško Pohorje in Maribor, na Gorenjsko in Dolenjsko, Pohod na Krim, Martinovanje ter novoletno srečanje.

Sledilo je še finančno poročilo in finančni plan, poročilo verifikacijske komisije, nadzornega odbora in poročilo Rdečega križa Vnanje Gorice. Nato pa so prišli pozdravi in beseda gostov. Prvi je besedo prevzel podžupan Marko Čuden, nato mu je sledil predsednik krajevne skupnosti Dušan Dormiš. Društvu so čestitala še ostala društva in s tem je bil uradni del zaključen, potem pa je sledilo druženje.


Eva Povirk

Oglejte si tudi