Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Drama vsakdanjika - Dobrodelni projekt Rdečega križa Ljubljana v sodelovanju z Dramo

Rdeči križ Ljubljana v sodelovanju s SNG Drama Ljubljana in fotografom Jožetom Suhadolnikom organizira dobrodelni projekt Drama vsakdanjika, katerega namen je zbiranje sredstev za plačilo osnovnih življenjskih stroškov ljudi, ki so se znašli v hudi stiski. S projektom bi radi opozorili na vsakdanjo stisko več tisoč prejemnikov pomoči Rdečega križa Ljubljana.

V ta namen bodo v SNG Drama Ljubljana v četrtek, 8. decembra, odigrali Tolstojevo Ano Karenino, izkupiček od prodanih vstopnic pa bo šel v dobrodelne namene. Predstava bo ob 17.00 na velikem odru in po njej bo v preddverju predstavitev dvanajstih zgodb ljudi v stiski, skupaj z dvanajstimi fotografijami, ki jih je v okviru projekta posnel Jože Suhadolnik. Na njih so upodobljeni člani igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana in prostovoljci Rdečega križa Ljubljana. Z donacijo za fotografijo bo mogoče odplačati večji dolg osebam, ki so se znašle v življenjski stiski, in jim ublažiti situacijo, ki jih je doletela. Donacije in prostovoljne prispevke bomo zbirali tudi s koledarji za leto 2017 s temi fotografijami. Izdanih bo ekskluzivnih 300 koledarjev, ki bodo na voljo tako na prireditvi 8. decembra kot na sedežu Rdečega križa Ljubljana. Predstavitvi bo sledilo druženje v Drama Kavarni, kjer nas bosta zabavala Marko Gregorič in Aleksandra Ilijevski iz skupine Pliš. Dobrodelno prireditev sta s pogostitvijo podprli Drama Kavarna in Domača peka. Več informacij: www.ljubljana.ozrk.si

Kako lahko sodelujete?

  • ODPLAČAJTE večji dolg posameznikov ali družin, ki so se znašli v hujši stiski in postanite večji DONATOR projekta Drama vsakdanjika.

V simbolično zahvalo si lahko izberete eno izmed 12 fotografij mojstra črno belega portreta Jožeta Suhadolnika v velikem formatu.

Kontaktirajte nas na info@rdecikrizljubljana.si ali na 01 62 07 293.

  • KUPITE VSTOPNICE za dobrodelno predstavo Ana Karenina v izvedbi SNG Drama Ljubljana v četrtek, 8. 12. 2016 ob 17. uri.

Ves izkupiček od prodanih vstopnic bo v celoti namenjen reševanju številnih stisk ljudi, ki se obrnejo k nam po pomoč. Vstopnice so na voljo na blagajni SNG Drama Ljubljana ali preko spleta http://drama.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=4240&page=2

 

  • DONIRAJTE; že z majhnim prispevkom lahko preprečimo nastanek hujše stiske otroka ali upokojenke: 20 eur za deset šolskih kosil, 30 eur za dodatno zdravstveno zavarovanje.

Za prispevek najmanj 20 eur v zahvalo prejmete koledar za leto 2017 z 12 fotografijami Jožeta Suhadolnika.

  • pošljite SMS s ključno besedo "LJUDEM" na 1919 in prispevali boste 1€ za akcijo Pomagajmo LJUDEM našega mesta. Ker vsak prispevek šteje!

Donacijo za projekt Drama vsakdanjika lahko nakažete na humanitarni račun RKS - OZ Ljubljana, namen Pomagajmo LJUDEM našega mesta. Zbrana sredstva so namenjena izključno plačilu položnic za osnovne življenjske stroške prejemnikov pomoči Rdečega križa Ljubljana.


DELAVSKA HRANILNICA D.D.
IBAN: SI56 61000 1122334482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2

Oglejte si tudi