Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
15°C
2°C
Oceni objavo

Prenovljena Knjižnica Notranje Gorice vabi!

Ob tednu otroka so otroci iz vrtca v Notranjih Goricah obiskali Knjižnico Notranje Gorice, ki se je preselila v večje prostore.
Za otroke iz skupine Barjančki je bil 12. oktober poseben dan, saj so skupaj z vzgojiteljicama Branko in Polono obiskali prenovljeno knjižnico v Notranjih Goricah. Knjižničarka in vodja Knjižnice Prežihov Voranc, Barbara Marinčič, jih je toplo sprejela in jim prebrala dve otroški zgodbici. Otroci so jo z zanimanjem poslušali, nato pa so se Barbari zahvalili za lepo prebrane pravljice. Zapeli so ji nekaj pesmic in ji poklonili ročno delo in slikanico, ki bo svoje mesto dobila na policah nove knjižnice. Barbara je otrokom povedala, kaj vse lahko najdejo v knjižnici: »V knjižnici imamo različne knjige. Na eni strani so tiste za očke in mamice, na drugi strani pa so predvsem knjižice in slikanice, ki so rezervirane za vas. Imamo tudi veliko poučnih knjig,« je zvedavim malčkom pojasnila Marinčičev. Otroci so lahko nato slikanice in knjige tudi sami vzeli v roke in jih prelistali.

 

Knjižnica Notranje Gorice se že vrsto let nahaja v domu krajanov Notranje Gorice. Njeni začetki segajo v leto 1951, ko jo je ustanovil KUD Zadrugar. Strokovni nadzor nad delovanjem knjižnice od leta 1952 opravlja Knjižnica Prežihov Voranc. Leta 2008 pa je po združitvi petih območnih ljubljanskih knjižnic Knjižnica Notranje Gorice postala del Mestne knjižnice Ljubljana.

Septembra letos se je knjižnica preselila v nekoliko večji prostor v nekdanjo sejno sobo krajevne skupnosti Notranje Gorice. Za izvajanje svoje dejavnosti ima sedaj namesto 25 m2 na razpolago 46 m2. V novem prostoru je gradivo postavljeno preglednejše, obiskovalcem pa je s čitalniškimi mesti omogočeno tudi daljše zadrževanje v knjižnici in prebiranje gradiva.

Knjižnica je bogato založena s knjigami za otroke in mladostnike. Obiskovalci si lahko izposodijo knjige za predšolsko bralno značko Ciciuhec, za osnovnošolsko bralno značko in za domače branje. Redno pa dokupujejo tudi najbolj brane knjige za odrasle, ki v knjižnici lahko najdejo veliko zanimivih naslovov. Prav tako si obiskovalci lahko izposodijo filme in risanke na DVD-jih ter otroške CD-je.

 

»V novih prostorih načrtujemo vzpostavitev internetne povezave, ki bo omogočala uporabnikom brezplačen dostop do interneta in uporabo drugih najpogostejših računalniških programov.

Za vpis v knjižnico potrebujejo obiskovalci veljavni osebni dokument. Otroci do 14. leta se lahko vpišejo v spremstvu staršev. Članarina je za otroke do 18. leta in brezposelne brezplačna, študenti in upokojenci morajo za letno članarino odšteti 9 eur, zaposleni pa 15 eur. Člani Knjižnice Notranje Gorice lahko uporabljajo storitve vseh drugih knjižnic Mestne knjižnice Ljubljana,« nam je še pojasnila Marinčičeva in vse občane lepo povabila na obisk v Knjižnico Notranje Gorice.


 

Urnik:  ponedeljek  18 h – 20 h

             sreda            18 h – 20 h

             sobota         10 h – 12 h

 

 

Vesna Novak

Oglejte si tudi