Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Govorice v Teatru Janez Jalen

Gledališka skupina iz Notranjih Goric je v petek, 13. januarja, premierno predstavila novo gledališko predstavo z naslovom Govorice. Avtor komedije je Neil Simon, prevedla in priredila pa jo je Tina Mahkota. Režiserska taktirka je letos pripadla novi režiserki in dramaturginji Nini Šorak. Na odru je predstavo uprizoril uigran gledališki ansambel, ki ga letos predstavljajo štirje moški in pet žensk.

Teater Janez Jalen je ponovno dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi ljubiteljskimi gledališči, ne zaostaja pa niti za profesionalnimi. Devet igralcev je tako na premieri v petek, kot na prvo ponovitev v soboto, gledalce v dvorani dodobra nasmejalo.

Igralci, režiserka in tehnična ekipa so ponovno vložili veliko časa, znanja in truda, da so na oder ponovno postavili odlično predstavo, ki je dodelana v vseh pogledih. K dobri predstavi pripomore tudi minimalistična scenska postavitev v črno – belem kontrastu, dovršeni kostumi, maska ter zvočni in svetlobni efekti.

Igra predstavlja večer, ko so ob deseti obletnici poroke Charlieja Brocka in njegove žene Myre v razkošno vilo v newyorškem predmestju povabljeni štirje ugledni pari. Tam se že od prihoda prvih dveh gostov dogajajo čudne reči, zato želi vsak po svoje prikriti dano situacijo. Ker gre za ugledne in premožne meščane, je nujno, da nenavadni dogodki v hiši ne pricurljajo v javnost ali pridejo na uho policiji. A ta se znajde na vratih in naleti na eno veliko zmešnjavo govoric. Eden se udari v nos, drugi se zabode z vilicami, bmw tretjega je razbit v prometni nesreči, gostitelj pelje psa s kratkimi nogami na sprehod in gre spat, gostiteljica pa pelje svojega očeta z zlomljenim kolkom v bolnišnico v Kalifornijo.

Navdušeno občinstvo je igralce z bučnim aplavzom ob koncu kar nekajkrat priklicalo na oder. Za vsakim uradnim delom pa pride tudi neuradni, igralci so se iz odra preselili v dvorano, kjer je potekalo druženje in pogostitev.


Eva Povirk

Oglejte si tudi