Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Naravna nega kože pred in po sončenju

Vsi se še predobro zavedamo, da brez sonca ne bi bilo življenja na Zemlji. Tako sončna svetloba kot toplota blagodejno vplivata na človekovo počutje, ultravijolični žarki (UV) pa omogočajo gradnjo vitamina D v koži. Še vedno pa med mnogimi velja prepričanje, da smo z nekoliko bolj zagorelo kožo videti bolje, bolj zdravo... Pri tem je pomembno, da se zavedamo nevarnosti sonca, ko svojo kožo izpostavljamo. Posledice namreč niso le kratkotrajne (nastanek opeklin, pigmentaci, alergij) temveč so lahko tudi dolgotrajne (pospešeno staranje kože, nastanek kožnega raka).
Kot prva zaščita pred sončnimi žarki velja izbor ustreznega izdelka, ki vas varuje tako pred UVA kot tudi UVB žarki. Varovalne pripravke za sončenje razvrščajo po stopnji zaščite, ki jo nudijo in izražajo s sončnim zaščitnim faktorjem (SPF – sun protection factor). SPF pove kolikokrat dlje ščiti kožo pripravek pred pojavom prvih znakov eritema (pordelosti) v primerjavi z nezaščiteno kožo. 

 

Še posebej pri malih otrocih in dojenčkih je pomembno, da njihovo kožo zaščitimo pred škodljivimi sončnimi žarki. Pri dojenčkih do 6. meseca odsvetujejo vsako izpostavljanje sončnim žarkom in tudi uporabo zaščitnih krem ali olj. Za majhnega otroka, ki neprestano čofota v plitvini, je seveda primeren pripravek, ki je na spiranje z vodo močneje odporen, kljub temu pa ga moramo obnavljati vsaki dve uri.


Na splošno pa veljajo pravila:

-Ne izpostavljamo se soncu med 11. in 16. uro.

-Vsaj 30 minut preden gremo na sonce na suho in čisto kožo nanesemo pripravek za sončenje s primernim zaščitnim faktorjem, nanos pripravka večkrat na dan ponovimo.

-Zaščitimo oči s kakovostnimi sončnimi očali.

-Pijmo dovolj tekočine.

-Izberemo pripravek z zaščitnim faktorjem najmanj 15.

 

Pomembna je tudi nega po sončenju, kjer izberemo blažilno kremo, čimbolj naravnih sestavin, ki pomagajo popraviti poškodbe v kožnih celicah, ki lahko nastanejo zaradi sončenja.

Priporočamo blažilno kremo za telo After Soother kozmetike Heaven by Deborah Mitchell. Mleko za telo lahke teksture z esencialnimi olji hamamelisa, čajevca in sivke, vitaminoma A in E ter svilnatim proteinom hladi, vlaži in blaži kožo po sončenju. Hkrati zmanjša otekline po pikih žuželk ali depilaciji. Za vse, ki vam je vaša porjavelost všeč pa lahko dodamo še, da ohranja porjavelost kože. Deluje tudi kot naravni repelent in s čudovitim vonjem odganja komarje.


Včasih nas po sončenju motijo temni madeži in pigmentacije na mestih, kjer jih prej nismo opazili. To je še posebej moteče na obrazu. Tudi za temne madeže in pigmentacije obstaja rešitev v obliki naravnih, organskih izdelkov, ki ne delujejo agresivno.

Priporočamo naslednje izdelke kozmetike Heaven by Deborah Mitchell:

-Kremo Divine, ki velja za intenzivno nego proti staranju. Spodbuja nastajanje kolagena in elastina. Nežno odstranjuje odmrle celice na površini kože in pobledi pigmentacije. Vsebuje naravni vir vitamina C, posvetli obraz in koži da zdrav sijaj. Pri koži, ki je bila pretirano izpostavljena soncu, zmehča zgornji poroženeli sloj kože in ji povrne elastičnost. Učvrsti ohlapno kožo vratu in dekolteja ter zmanjša globino globokih gub.

-Serum proti kožnim nepravilnostim: Vrhunska nega za izboljšanje videza kože, ki se skriva le v kapljici seruma. Z visokimi koncentracijami vitaminov A, E in C obnavlja in intenzivno vlaži kožo. Zmanjšuje izrazitost pigmentacij in brazgotin. Izboljša videz kože z mozolji, odpravlja ogrce in druge kožne nepravilnosti. Vsebuje naravne antioksidativne lastnosti in UV filtre, ki preprečujejo ponoven pojav pigmentacij.

-Milo za obraz Cleanse & Foam, ki nežno očisti in učvrsti kožo. Izboljša elastičnost kože, spodbuja nastajanje kolagena ter zmanjšuje videz brazgotin in pigmentacij. Koža postane mehka in elastična. Primerno je za vse tipe kože, tudi za mastno kožo in kadar želimo anti-aging učinek. Učvrsti kožo že med umivanjem brez občutka zategnjenosti.

-Piling Bee Polish je edinstven anti-aging izdelek, ki zgladi in učvrsti kožo. Deluje zelo hitro, koža pa izgleda mlajša, napeta in brez pigmentacij. Intenzivni, ne-abrazivni piling zmanjšuje znake staranja in pomaga spodbuditi obrambni sistem kože. Odstranjuje strupe brez poškodb zgornjega sloja kože. Koža je na otip svilnato mehka. Vsebuje tekoči sladkor in glikolno kislino, ki odstranita odmrle celice kože. Zmehča linije obraza in gladi gubice. Posvetli pigmentacije in izboljša videz strij.

 

Oglejte si tudi