Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

KADETINJE PRIČELE TEKMOVANJE V A-LIGI Z ZMAGAMA

Po napornem in uspešnem tekmovalnem koncu tedna (3. DOL, najmlajše kategorije, 1. DOL) so v nedeljo zmagovalno serijo na turnirju v Prevaljah zaključile tudi kadetinje, ki so v dveh tekma premagale domačinke in vrstnice iz Šoštanja.

Prevalje : ŽOK Braslovče - 1:2 (25:20, 20:25, 11:15)
ŽOK Braslovče : Kajuh Šoštanj - 2:0 ( 25:12, 25:16)


Še posebej napeta in zanimiva je bila prva tekma, v kateri so domačinke igrale zbrano in borbeno v obrambi. Gostje, ki so prvi niz pričele z močno spremenjeno postavo, se niso dovolj dobro kosale z borbenimi domačinkami. Tekmo proti Prevaljam so pričele na podajalskem mestu Katja Sorčan, korektorica je bila Iza Vodlan, na centru Katja Mihevc in Anja Hribernik, na mestu napadalk pa Katja Mihalinec in Klavdija Bastl, prosta igralka pa je bila Špela Bednjanič. Domačinke so hitro povedle, predvsem po zaslugi napak gostij iz Braslovč, tako v napadu, kot tudi pri sprejemanju začetnih udarcev. Vodstvo so domačinke z lahkoto povečevale in tudi nekatere menjave trenerja niso prinesle željenih rezultatov in niz je zasluženo pripadel domačinkam. V drugem nizu je za ekipo ŽOK Braslovče zaigrala udarna šesterka. Čeprav so bile igralke dokaj utrujene od tekme 1. DOL proti GO Volleyu, so se na igrišču izkazale in v končnici drugega niza pokazale vse svoje znanje in izid v nizih izenačile. V odločilnem tretjem nizu so domačinke hitro povedle z 5:1, a je uspelo gostjam rezultat izenačiti in domačinke pri osmi točki tudi prehiteti. Z odličnimi začetnimi udarci Mihalinčeve, napadi Nike Markovič in  tudi Anite Sobočan, se je razlika hitro povečevala in gostje so zasluženo zmagale niz in s tem tudi tekmo.

V drugi tekmi proti ekipi Kajuh iz Šoštanja je oba niza pričela prva šesterka, z vse boljšo organizatorko igre Sočanovo. Takoj so Braslovčanke prišle do visokega vodstva, tako da so v sredini prvega niza priložnost, da se dokažejo dobile tudi Iza Vodlan, Nuša Podbregar in prosta igralka Veronika Lešnik, ki je uspešno zamenjala nekoliko obolelo Bednjaničevo. Ob koncu niza pa je v je v igro vstopila tudi mlada in nadarjena Nika Muhovic. Niz so gostje z zavzeto igro zaključile pri rezultatu 25:12. Tudi v drugem nizu smo videli podobno postavitev na igrišču, le da so v sredini niza priložnost za dokazovanje dobile tudi Bastlova, Rituperjeva, Vodlanova, Nika Muhovic, Veronika Lešnik in Podbergarjeva. Z nekaj odličnimi potezami so se izkazale, tako v polju kot tudi v napadu in set uspešno zaključile z rezultatom 25:16.

Ob tem gre pohvaliti celotno ekipo, tako tiste, ki so morale po samo 12 urah od zadnje tekme v 1. DOL ponovno na parket, kot mlajše, nekoliko manj izkušene, ki pa so z odliko opravile svojo nalogo. Še posebej gre pohvaliti vse boljšo in prepričljivo igro mlade organizatorke Katje Sorčan, ki se je z nekaterimi odličnimi razigravanji resnično izkazala.

Oglejte si tudi