Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Bloudkova plaketa slovenskim mladinkam

V sredo, 11. februarja je v Cankarjevem domu potekala 50. podelitev Bloudkovih nagrad in plaket za leto 2014. Del ženske mladinske odbojkarske reprezentance, ki je prejela plaketo, so tudi odbojkarice ŽOK Braslovče Nika Markovič, Katja Mihevc, Zala Zbičajnik in Katja Mihalinec.
Bloudkova nagrada je najvišje državno priznanje Republike Slovenije, ki jo od leta 1965 podeljuje Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj za dosežke na področju športa. Imenovana so po velikem športnem delavcu in funkcionarju Stanku Bloudku. Poleg Bloudkovih nagrad, ki so najbolj cenjene, se podeljujejo tudi Bloudkove plakete.

 

Bloudkovo plaketo za pomemben tekmovalni dosežek v letu 2014 je prejela slovenska ženska mladinska odbojkarska reprezentanca v sestavi Eva Mori, Zala Zbičajnik, Lana Ščuka, Katja Mihalinec, Anita Sobočan, Pia Blažič, Ela Pintar, Katja Mihevc, Sara Đukič, Nika Markovič, Helena Mijoč in Maja Pahor, ki je na evropskem mladinskem prvenstvu v Estoniji in na Finskem leta 2014 osvojila srebrno medaljo. Ista generacija deklet je, pod taktirko selektorja Jožeta Časarja in njegovega pomočnika Aljoše Jemca, leto prej osvojila tudi zlato odličje na Olimpijskem festivalu evropske mladine EYOF, mlade odbojkarice pa so nastopile še na svetovnem prvenstvu na Tajskem in osvojile 13. mesto. Reprezentanca na svetovni lestvici zaseda visoko 16. mesto, sredi meseca maja pa dekleta čaka še zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo gostil Ciper. (vir: http://www.odbojka.si/novice/4989)

 

Čestitamo!

Oglejte si tudi