Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Vrtec na obisku

V mesecu oktobru smo ribiško dejavnost predstavili otrokom vrtca Šempeter. Cilj je bil predstaviti dejavnost RD Šempeter. Vključeni so bili otroci, stari 5 let.
V mesecu oktobru smo ribiško dejavnost predstavili otrokom vrtca Šempeter. Cilj je bil predstaviti dejavnost RD Šempeter. Vključeni so bili otroci, stari 5 let.

 

Skupaj z njihovo vzgojiteljico, gospo Ireno Lesjak ter mentorjema mladih ribičev, g. Bojanom Lenartom in Simonom Faletom smo se dogovorili za izvedbo aktivnosti.

 

Med najmlajšimi v vrtcu Šempeter v Savinjski dolini

 

Tako se nas je v soboto zbralo kar lepo število,18 otrok skupaj s svojimi starši. Otroke sem razdelil v dve skupini. Prva skupina otrok se je skupaj s starši priključila mladim ribičem, ki so imeli ta dan zaključek ribiške sezone. Vsakemu mlademu ribiču smo dodelili enega od otrok, ki se je lahko tako sam preizkusil v ribolovu. Mladi ribiči so jim ob tem pojasnili, kakšno ribiško opremo imajo za lov posamezne vrste rib. Žal ta dan ribe niso najbolje prijemale, pa vendar so otroci iz vrtca uživali v ribolovu.

 

Druga skupina otrok si je ogledala prostore RD Šempeter. V pisarni omenjenega doma so na stenah prilepljene številne preparirane ribe. Tako so otroci lahko spoznali posamezne vrste rib, ki živijo v naših vodah.

Druženje smo zaključili še s kostanjevim piknikom in družabnimi igrami. Za spomin je RD družina Šempeter vsakemu otroku podarila slikanico Poldi na ribičiji. Tudi straši so bili aktivni na tem srečanju in zadovoljni z izvedbo aktivnosti otrok.

 

Menim, da je projekt, kako otrokom predstaviti dejavnosti ribiča, uspel. Mi se bomo z veseljem odzvali na povabilo vzgojnih ustanov (vrtci, šole), ki želijo spoznati dejavnosti povezane z delovanjem ribiške družine. Hvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi  aktivnosti v Preserju.

 

                Napisal Bojan Lenart, mentor mladih ribičev

Oglejte si tudi