Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Skupaj rešujemo, skupaj praznujemo

V program prireditev ob 60-letnici svojega delovanja je Gasilska zveza Žalec uvrstila tudi nogometno tekmo med ekipama gasilcev in slovenske vojske oziroma ministrstva za obrambo.
Praznovanje namreč poteka pod motom: z ramo ob rami rešujemo, skupaj tudi praznujemo. Tekma je bila na Vranskem, ki se ponaša z zelo dobrim nogometnim igriščem, Občina Vransko pa je tudi prevzela pokroviteljstvo nad prireditvijo. V uvodu so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Žalec Edvard Kugler, vodja ekipe ministrstva za obrambo major Alen Tkavc in v imenu župana Občine Vransko poveljnik Gasilskega poveljstva Občine Vransko Vladimir Reberšek. Tekma je imela družabni značaj, kljub temu sta se ekipi zelo borili za rezultat. Uspešnejši so bili gasilci, ki so s 3 proti 0 premagali ekipo slovenske vojske.

 

Ta dan je bila v Gasilskem domu v Prekopi na ogled tudi muzejska gasilska zbirka. Od leta 2000 je bila gasilska zbirka, s katero upravlja Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko v prostorih podjetja Inde v likvidaciji, letos pa se je Občina Vransko odločila za selitev zbirke v Prekopo. Za ogled zbirke se je potrebno dogovoriti v Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko.

Oglejte si tudi