Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Švedske sanje Moškega pevskega zbora Karel Virant iz Braslovč

Potem, ko smo članice in člani Prosvetnega društva Braslovče s prireditvijo Z napitnicami v Martinovo, ki smo jo organizirali v petek, 8. novembra 2013, pred Martinovim vikendom, več kot odlično vstopili v novo programsko sezono našega krajevnega delovanja, smo začeli tudi počasi graditi zgodbo gostovanja članov Moškega pevskega zbora Karel Virant Braslovče na Švedskem.

 

 Zgodba slovensko-švedskega prijateljstva se je za Prosvetno društvo Braslovče in za moški pevski sestav, ki deluje znotraj njega,  začela v letu 2012, ko so člani Mešanega pevskega zbora Soon Gospel iz Švedske obiskali naš kraj in v njem preživeli nekaj čudovitih dni. V kratkem času bivanja v naši domovini smo člani Prosvetnega društva Braslovče poskrbeli, da so naši švedski prijatelji spoznali dušo in srce Braslovč ter okolice, vedno tako, da so se jih predstavitvena doživetja globoko dotaknila.

 

Odlični spomini na Slovenijo, na naš kraj in pevska druženj so motiv, da so se ohranile medosebne vezi ter intenzivno obojestransko iskanje načinov, ki bi ponovno združili oba pevska sestava.

 

Rodila se je ideja o gostovanju slovenskega zbora na Švedskem. Braslovčani smo idejo poosebili, dali smo ji naziv » Izsanjamo švedske sanje«.Korak bliže k uresničitvi je bil storjen že z novembrsko prireditvijo Z napitnicami v Martinovo, kjer so nam sokrajani namenili lepo vsotico prostovoljnih sredstev.

 

Vsak dan si članice in člani Prosvetnega društva Braslovče prizadevamo, da bi sanje postale resničnost. Ker dokler sanjamo, smo živi. Sanje nas vlečejo naprej. Nam dajejo moč in upanje …

 

Drage sokrajanke in sokrajani! Ob koncu leta 2013 in ob vstopu v novo leto si želimo, da nam pomagate »izsanjati švedske sanje«. To lahko storite predvsem tako, da še naprej obiskujete naše prireditve. Saj v slogi je moč. Združeni lahko osvojimo še tako oddaljene vrhove.

 

Članice in člani Prosvetnega društva Braslovče vam želimo lepe praznike in ne pozabite

Naj se v novem letu vam izpolnijo vse sanje ...
In če morda ste pozabili nanje,
ne obupajte in se vrnite vanje.

Oglejte si tudi