Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Prešerno in ponosno v Medobčinski splošni knjižnici Žalec

 

Spoštovani,

Prešernovemu dnevu, prazniku slovenske kulture, se bomo poklonili tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec.

Če vas zanima, kje knjige začnejo pot do bralca, vas vabimo 9. in 10. februarja med 10. in 14. uro, da si ogledate prostore, ki smo jih pridobili v prizidku kulturnega doma. Prijazno vas bomo sprejeli in z vami poklepetali. 

V tednu kulture, in sicer od 6. do 10. februarja 2017, bo v času odprtosti knjižnice v Žalcu na ogled priložnostna razstava, posvečena slovenski kulturi.

Na dneve odprtih vrat vabi tudi naš domoznanski oddelek, ki je septembra lani praznoval 10 let. Prostore, namenjene domoznanski dejavnosti, si prav tako lahko ogledate v tednu kulture, in sicer v času odprtosti knjižnice.

9. februarja ob 18. uri bo naš gost Tone Peršak, minister za kulturo. O njegovi pisateljski poti se bo z njim pogovarjala Simona Solina.

V sklopu Utripa domoznanstva pa bomo 13. februarja 2017 ob 18. uri predstavili vsestransko ustvarjalno in izjemno zanimivo družino Domjan iz Kasaz. Jože Domjan je eden izmed vodilnih slovenskih grafičnih oblikovalcev. Njegova žena Alenka pušča velik pečat v slovenskem prostoru in širše, kot izjemna poznavalka likovne umetnosti. Hči Tinka se ukvarja z modnim oblikovanjem, sin Gašper pa s fotografijo.

Z bralnim druženjem na valovih časa, ki bo 16. februarja 2017 ob 16. uri, in s potopisom Centralna Azija in Rusija, ki bo isti dan ob 18. uri, bomo sklenili praznovanje letošnjega praznika kulture.

Vsem želimo prešerno praznovanje Prešernovega dne, praznika slovenske kulture.

Kolektiv Medobčinske splošne knjižnice Žalec


Fotografija:  https://ars.rtvslo.si/…/france-preseren-pevcu-gazele-in-so…/

Oglejte si tudi