Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Podoživljanje gostovanja MoPZ Karel Virant Braslovče na Švedskem

Švedska po Švedski ali kako so braslovški pevci kot prvi slovenski sestav gostovali na kulturno-umetniškem dogodku v švedskem mestu Norrköping. Dogodek v Braslovčah je bil zanimiva kombinacija pevskih nastopov in kratkega "multimedijskega" zapisa o septembrskem gostovanju Moškega pevskega zbora Karel Virant Braslovče na Švedskem
Prosvetno društvo Braslovče je v nedeljo, 23. novembra 2014 ob 16.00 v športni dvorani OŠ Braslovče organiziralo prireditev Švedska po Švedski, s katero je sokrajanom, a tudi vsem ljubiteljem kulturno-umetniškega dogajanja v tem delu Savinjske predstavilo odmevno gostovanje Moškega pevskega zbora Karel Virant Braslovče na Švedskem v mesecu septembru. Ob tej priložnosti so člani Prosvetnega društva Braslovče zasnovali izjemno dinamičen program, v katerem so nastopili: Moški pevski zbor Karel Virant Braslovče, Ženski pevski zbor Asumpta Braslovče in Mladinski pevski zbor OŠ Braslovče, ki jih je vodila zborovodkinja Anja Jezernik. Prireditev so organizatorji obogatili z zanimivim multimedijskim zapisom, ki ga je pripravila Janja Kovač; slednji je obiskovalcem omogočal celovit vpogled v bogat in dinamičen doživljajski svet domačega sestava na Švedskem, saj je avtorica v njem zanimivo združila statične foto zapise ter pevske in plesne vložke ter pri tem, v stilu potopisa, v zapis vtkala govorjeno besedo ene izmed udeleženk popotovanja, Irene Kumer in vse skupaj nadgradila s po dogodku zbranimi vtisi članov Moškega pevskega zbora.

 

Prosvetno društvo Braslovče z Mo PZ Karel Virant je bilo letos povabljeno na dogodek poimenovan "Culture Night", ki se tradicionalno odvija zadnjo soboto v mesecu septembru v mestecu Norrköping na Švedskem in prinaša vrsto kulturno-umetniških dogodkov (koncertov, gledaliških predstav, performansov ...). Nastopajoči prihajajo tako iz Švedske, kot tudi iz različnih delov Evrope in sveta. Dejstvo, da je  del programske ponudbe obogatil tudi repertoar slovenskega sestava, je za člane Prosvetnega društva Braslovče in tudi za našo občino, velika čast. Šlo je  namreč za prvo slovensko gostovanje na tovrstnem dogodku. Ob tem je potrebno poudariti, da je bilo gostovanje odlično podprto s strani številnih sponzorjev, ki so od samega začetka verjeli v projekt in ga tudi pomagali "odsanjati".

 

Jerneja Kolar, Predsednica Prosvetnega društva Braslovče

Foto: Janja Kovač

Oglejte si tudi