Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

53. dan hmeljarjev

V začetku avgusta bo potekala tradicionalna prireditev Dan hmeljarjev v Braslovčah, letos že 53. po vrsti. V soboto, 8.8.2015, in v nedeljo, 9.8.2015, vabljeni na Prireditveni prostor po kozolcem v Braslovče.

Dogajanje v dveh dneh bo pestro in zanimvo, kot vsako leto pa se obetajo številni športni, zabavni, kulturni ter dramsko obarvani dogodki.

 

Vrhunec praznika slovenskih hmeljarjev bo v nedeljo, ko skozi trg Braslovče krene povorka vozov ob spremstvu konjenikov in godbe na pihala pivovarne Laško ter mažuretami; sledi voz z novim hmeljarskim starešino in princeso ter lojtrnik z hmeljarskimi starešinami ter vozovi, kjer mladi člani Društva podeželske mladine Spodnje Savinjske doline prikazujejo življenje in delo hmeljarjev nekoč.

 

Organizirane bodo tudi hmeljarske igre, obiskovalci se bodo lahko sprehodili po trški vasi in uživali ob dobrotah Braslovškega podeželja. V nedeljo zvečer nas bodo zabavali ansambel Modrijani.

 

Program:

 

SOBOTA, 8. avgust:

  • na ribnikih Preserje tekmovanje v ulovu rib za pokal HMELJSKE KOBULE; 
  • na kozolcu prireditvenega prostora drugi turnir v šahu za pokal HMELJSKE KOBULE;
  • v Rakovljah tekmovanje v odbojki na mivki za pokal HMELJSKE KOBULE;
  • v Letušu turnir trojk v košarki za pokal HMELJSKE KOBULE.


NEDELJA, 9. avgust:

 

  • dopoldan slavnostna seja slovenskih hmeljarjev na brunarici TD Braslovče;
  • popoldan OSREDNJA PRIREDITEV 53. DAN HMELJARJEV (primopredaja starešinstva in predstavitev nove hmeljarske princese, mimohod vozov s prikazom življenja in dela hmeljarjev nekoč, hmeljarske igre, kulinarične dobrote, trška vas) in nastop ansambla MODRIJANI.

Oglejte si tudi