Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Zaključni sestanek projekta A3-NET

Od 28. do 30. maja 2014 je potekal zaključni sestanek projekta A3-NET v Nikšiću.  S partnerji smo pregledali rezultate projekta in smo z njimi zelo zadovoljni, saj smo v nekaterih delovnih sklopih presegli rezultate, še zlasti v delovnem sklopu Komunikacija in diseminacija ter v delovnem sklopu Mreženje letališč. Z veliko udeležbo na delavnicah, prikaznih vajah, okroglih mizah, posvetih in tekmovanjih smo presegli število načrtovanih udeležencev in obiskovalcev. Pri komunikaciji ter promociji projekta smo dosegli zavidljive rezultate. Kot vodilni partner je lepo videti zadovoljne partnerje, ki so ponosni na izgrajeno infrastrukturo v okviru projekta in si v prihodnosti želijo še izboljšati pogoje delovanja njihovega letališča. Prevzele so me besede predsednika aerokluba iz Nikšića, ko nam je v prizidku hangarja kazal projekt in nam razlagal, kaj vse še načrtujejo in kaj bodo zgradili v okviru projekta CAN.  Dejal je, da so ponosni na njihovo letališče in da ko bodo zgradili še upravno stavbo in kontrolni stolp, bo njihovo letališče kot iz pravljice. Projekt A3-NET je trajal tri leta in pol, vsak partner se je po svoje trudil in skušal iz projekta pridobiti čim več. Poleg motiviranih članov kluba, sta nam mlajša modelarja  pokazala, kaj zmore njun model. Ob  gostoljubnosti članov aerokluba smo si ogledali letališče ter z njimi poklepetali o njihovih načrtih.

Na kratko, v okviru projekta A3­-NET, ki je sofinanciran iz Jadranskega čezmejnega programa  2007-2013, vreden  štiri milijone in pol, v sestavi petih partnerjev (Občina Bovec vodilni partner, Mesto Rab, Ministrstvo za gospodarstvo Hercegbosanske županiji, Letalska zveza Srbije in Občina Nikšić) sta bila zgrajena dva hangarja, upravna stavba, komunalna infrastruktura, parkirna mesta na dveh letališčih, asfaltirani dve povezovalni pisti, dostopna cesta, izdelanih je bilo čez dvajset projektnih dokumentacij, 5 študij izvedljivosti ter številne aktivnosti mehkega dela projekta.

Potrebno je poudariti, da se zastavljeni cilji nadaljujejo v projektu CAN, pri katerem sta še poleg partnerjev A3-NET-a pobrateni občini Prijedor in Tarčento.

 

Oglejte si tudi