Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

NOGOMETAŠI ŽAGE OSVOJILI POKAL

V nedeljo, 1. junija so se nogometaši Žage, okrepljeni z nekaterimi gosti, ki so zastopali Občino Bovec, udeležili celodnevnega turnirja na Trbižu. Nogometni turnir je bil posvečen rabeljčanoma Mauriziu Siegi in Kašca Miru, ki sta uživala velik ugled v nogometnih krogih na videmskem in sta že mnoga leta nazaj vzpostavila stike z nogometaši iz Žage, ko je bil še aktiven, zdaj tudi že pokojni, legenda žagarskega nogometa Zdenko Berginc.
Turnir je bil odigran na odličnem trbiškem stadionu, ki je bil leta 1990, ko je bilo svetovno nogometno prvenstvo v Italiji, pripravljalna baza ekipe Španije. Na atletsko stezo, ki obkroža nogometno igrišče, pa hodijo občasno trenirat tudi naši tekači iz Tekaškega društva Bovec.

Igrišče je bilo dobro pripravljeno, vreme za igro je bilo ugodno, sončno, čeprav zjutraj ni kazalo tako in nas je velik del poti spremljal dež.

Nogometaši Žage so v prvi tekmi po streljanju enajsmetrovk (5:4) premagali ekipo Raibl, potem ko se je tekma v rednem delu končala z izidom 2:2.

Po tekmi je sledilo dobro kosilo, ki so ga pripravili in postregli domačini, potem pa  je sledilo polaganje šopkov na rabeljškem pokopališču.

V popoldanski finalni tekmi je ekipa Žage na zelo podoben način kot dopoldne, premagala nasprotno ekipo Oderzo iz bližine reke Piave in nedalč od pobratene občine Sedegliano. Po rednem delu je bil rezultat 2:2, po streljanju enajstmetrovk pa 5:3 in tako so nogometaši Žage zasluženo osvojili prvo mesto in prejeli lep pokal. Iskrene čestitke.

Oglejte si tudi