Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

BOVŠKI MARATON – ODLIČNO 5+

Ponovna izvedba bovškega maratona zasluži visoke ocene in pohvale. Najprej maksimalna ocena organizatorjem, ki so dali vse od sebe in profesionalno, z veliko srčnostjo, maraton ponovno vrnili na Bovško. Čestitke in odlično tudi vsem tekačicam in tekačem, ki so zmogli maraton, polmaraton in zabavni tek. Vsem kapa dol!
Bovški maraton se je izkazal kot velik dogodek in zadetek v polno v vseh pogledih. Množična udeležba in prav praznična podoba kraja je risala na vse obraze vesele nasmeške in zvedrili so se tudi utrujeni obrazi številne ekipe organizatorjev. Velik dogodek je organizacijsko in logistično velik zalogaj, saj je potrebno ogromno število sodelujočih in dobra koordinacija, da vse poteka tako kot mora. Zelo zahtevne so pri bovškem maratonu  cestne zapore, ki jih je veliko in se jim ni mogoče izogniti. Po moji oceni je bila javnost o cestnih zaporah zelo kvalitetno obveščena. V prihodnje se moramo vsi potruditi, da naše goste obvestimo o času zapor in se izognemo nezadovoljstvu vseh, ki niso predvideli, da bodo nekaj časa čakali z nadaljevanjem potovanja.

Maratonsko jutro je bilo lepo, sončno, povsem v nasprotju z vremensko napovedjo, ki je strašila z deževjem do poznega popoldneva, kar je pomenilo, da se nekateri prijavljeni udeleženci niso podali na Bovško. Res je, da maraton ni minil brez dežja, ki je dobro pral maratonce, ki so se spoprijeli z 42 kilometrov dolgim in zahtevnim krogom z veliko vzponi, speljanim skozi bovške vasi in v prelepem naravnem okolju.

Preden so vsi maratonci opravili naporno nalogo, se je ponovno zvedrilo in maratonski praznik se je zaključil v suhem in deževale so samo še pohvale in komplimenti. Končno je velik pritisk, ki so ga čutili organizatorji popustil, čeprav jih je čakalo še veliko dela pri pospravljanju in vzpostavitvi prejšnjega stanja.    

Popotnica za bodoče maratone je izvrstna, izhodišča so prava in dobro zadeta, vedno pa obstaja možnost nadgradnje na podlagi izkušenj in dodajanja novosti. Predvsem pa mora obstajati pripravljenost za sodelovanje in mora se ohraniti pozitivna energija, ki smo jo čutili na vsakem koraku in bovški maraton bo žlahten in eliten dogodek.

Osebno sem se udeležil zabavnega teka, bilo je zabavno in res super! Iskrena hvala vsem, ki ste to omogočili in nasvidenje na naslednjem bovškem maratonu.

 

                                             

Oglejte si tudi