Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

POSLOVILNI OBISK ŽUPANA KLUŽE (CHIUSAFORTE)

V petek, 23. maja nas je obiskal Luigi Marcon, župan sosednje občine Kluže, na drugi strani Kanina. Bil je to njegov zadnji delovni dan v funkciji župana, saj po novi zakonodaji v Italiji po dveh mandatih ni mogel kandidirati na nedeljskih volitvah. Na našo osnovno šolo je prinesel priznanja za učence, ki so se udeležili jesenskega natečaja za najboljši spis, ki ga je organizirala občina Kluže.
Župan s sodelavci je obiskal šolo in vrtec na Žagi in letališče Bovec, potem pa smo na delovnem kosilu ocenjevali dosedanje sodelovanje obeh občin. Župan Luigi Marcon se je zelo dejavno vključeval v reševanje problematike smučišča Kanin, saj je neobratovanje naše strani smučišča povzročilo velike težave tudi v Selli Nevei in njegovo stališče je vedno bilo, da le povezano smučišče Kanin lahko zagotovi boljšo prihodnost na obeh straneh Kanina.

Ugotavljali smo tudi, da je veliko možnosti na področju sodelovanja osnovnih šol, zgodovinskega turizma, zlasti na področju ostalin prve svetovne vojne, kolesarstva in turizma nasploh.

V sproščenem ozračju je čas hitro minil in ugotovili smo, da prijateljstvo ostane ne glede kam nas službena in življenjska pot pelje v bodoče. Prav tako smo izrazili prepričanje, da bomo sodelovanje nadaljevali tudi z novim županom, saj je sodelovanje med sosedi potrebno in koristno za obe strani.

Oglejte si tudi