Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

MIRJAM STRAJNAR IN SAŠA MOMIRSKI- MLADI UMETNIKI SE PREDSTAVLJAJO

MIRJAM STRAJNAR, mlada modna oblikovalka, ima umetniško žilico že v genih po svojem očetu Zdravku Strajnar in v svojih kreacijah uporablja med drugim tudi les kot njen oče.Na prireditvi "Pomlad za mlade" se je Mirjam predstavila drugič predstavila 10 del iz kolekcije "Urban Funk", mozaik odštekanih krojev, ranovrstnih materialov in pestrih vzorcev. SAŠA MOMIRSKI že od malih nog goji ljubezen do plesa in ga v svoje življenje vključuje, kjer je le mogoče.
MIRJAM STRAJNAR, modna oblikovalka iz Bovca, za izdelavo svojih oblek uporablja različne vrste blaga, npr.: bombaž, svilo, umetne materiale (tkanine, pletenine). Za izdelavo modnih dodatkov, kot so broške, uhani in zapestnice, pa uporablja les in swarovske kamne.

 

Modna oblikovalka MIRJAM STRAJNAR  ima v svojem ustvarjanju že nekaj kilometrine in je že našla svojo izraznost in svoj stil. Pri svojem ustvarjanju uporablja različne materiale kot so svila, bombaž, umetni materiali…vsak material, vsaka struktura in vzorec na blagu, da končnemu izdelku svojo moč in zgodbo. Zanimiva in pestra kombinacija le teh pa je popestrena  z raznimi detajli, gumbi, šivi, modnimi dodatki… Vsi detajli so skrbno premišljeni in zašiti s predano ljubeznijo po  ustvarjanju. Vsak potegljaj z nitko doda svoj pečat in prispeva k popolni celoti, ki se zlije in zažari, ko jo oblečemo. Kreacije so mladostne, svobodne, ampak kljub temu dajejo občutek mehkobe, predvsem pa sproščenosti. Vse to je predstavila v modni reviji in v čebeljem letu zaključila razstavo mladih umetnikov.

Oceno podala: Martina Berginc, akademska slikarka

 

SAŠA MOMIRSKI, mladenka, ki se navdušuje nad mnogimi stvarmi, a njena strast je bila in bil ples. Saša se nam bo predstavila kar sama s svojimi besedami.

Sem Saša Momirski, rojena v Ljubljani 29.1.1987. S plesom sem se začela ukvarjati v 1. razredu osnovne šole. Začela sem plesati pri plesni skupini Fredi, nadaljevala pri plesni šola Urška in zaključila v plesni šoli Kazina v Ljubljani. Želela sem si obiskovati plesno gimnazijo v Ljubljani, vendar mi je huda poškodba kolena preprečila profesionalno ukvarjanje s plesom. Ples me je spremljal skozi celo moje življenje in še vedno stopa vštric z menoj. Plesa nisem nikoli čisto opustila. Večkrat sem otroke učila plesati za dobrodelno prireditev Tudi v Bovcu z »in« frizuro, ki jo prireja moja sestrična Tatjana Komac. Ker je bil interes velik se je pojavila možnost, da bi otroke učila plesati v osnovni šoli. In tako se je moja šolska kariera pričela, za katero se lahko zahvalim Tatjani Komac in Nadi Šušteršič za vzpodbude in mojim staršem in fantu za podporo pri vseh mojih projektih. Vesela sem, da se toliko otrok udeležuje plesnih vaj in upam, da bo vsako leto vedno več plesalcev in plesalk in da bomo vedno več nastopali in s plesom ljudem pričarali nasmeh na usta.

Oglejte si tudi