Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

NAJAVA OBČINSKEGA PRAZNIKA OBČINE BOVEC, 04.07.-06.07. 2014

Po dolgi in hudi zimi, ki letos ni prizanašala, se je v našo dolino prikradla tiha, a kratka, pomlad. Odela se je v zeleno barvo, na vrhovih se še blešči sneg, ki letos zelo bogato napaja naš najlepši in največji slap Boka. Na pragu pa je že mesec julij in takrat se v bovški občini že dodobra praznuje. V začetku julija na god farnega zavetnika sv. Urha, to je četrtega julija, praznujemo občinski praznik. Letošnji praznik bomo začeli s slavnostno sejo, kjer bodo podeljena občinska priznanja zaslužnim občanom, nadaljevali s celodnevno etnološko zabavno glasbeno prireditvijo, zaključili s slavnostno mašo in otvoritvijo tradicionalne razstave.

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Bovec, ki jo sklicuje župan Siniša Germovšek, se bo odvijala v petek, 04.07.2014 ob 19h  v Kulturnem domu Bovec. Sledila ji bo podelitev občinskih priznanj. Naziv častnega občana bosta prejela Anton Bozja in Martin Konings. Plaketo Občine Bovec bo prejela Slavica Della Bianca. Občinsko priznanje pa bodo prejeli  Mlekuž Valter, Dr. Klavora Igor, Rotary Club Emona in Edo Gaberšek, denarno nagrado pa Družina Cuder. 

 

Naslednji dan, v soboto, 05.07. bo bovški Plac ponovno zaživel v znamenju druženja, glasbe, ponudbe na stojnicah, otroških ustvarjalnih delavnicah, saj je na vrsti že 10. Buški dan, ki ga tudi letos skupaj z drugimi pripravlja TD Bovec. Najbolj zgodnji pa se bodo lahko udeležili hoje k bunkerju na Maljenku pod vodstvom vodnika TD Soča Lepena. Otroke bomo letos zabavali z ustvarjalnimi delavnicami, karaokami in glasbeno matinejo, ki jo pripravljajo Sekcija mladih TD Bovec in OrkesterkamP. Program bodo popestrili ponudniki na stojnicah, Društvo rejcev drobnice z degustacijo suhomesnih izdelkov iz mesa drobnice in dan bomo zaključili s koncertnim simfoničnim programom OkamP, mladinskim simfoničnim orkestrom, in zabavnim programom glasbene skupine Damačica in 3G DJ Team. Da bo večer še lepši, bodo poskrbela dekleta, ki se bodo potegovala za naslov Miss Posočja.

Praznovanje občinskega praznika pa bomo nadaljevali še v nedeljo, 06.07. s slovesno mašo v

farni cerkvi sv. Urha. V petek,11.07.2014  bo otvoritev razstave akademske slikarke Agate Pavlovec v

cerkvi Device Marije v Polju, ki jo že tradicionalno pripravlja Društvo ARS.

 

Vsem občankam in občanom voščimo v imenu Občine Bovec, TD Bovec, LTO Bovec,

TD Soča-Lepena, OrkesterkamP, Simonai, prijetno druženje in nadvse lepo praznovanje.

 

Oglejte si tudi