Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

NAMESTNIK NIZOZEMSKEGA VELEPOSLANIKA NA NEURADNEM OBISKU V BOVCU

Lansko leto, ko je občina Bovec podelila najvišje občinsko priznanje, naziv častni občan Martinu Koningsu iz Maastrichta (NL), je splet okoliščin preprečil, da bi se kljub obojestranski želji in skrbnemu usklajevanju, slovesnosti udeležili predstavniki nizozemskega veleposlaništva.
Namestnik nizozemskega veleposlanika, gospod Paul van Oostveen, je  prejšnji četrtek v kampu Polovnik neuradno obiskal našega častnega občana in svojega sonarodnjaka Martina Koningsa.

 

Obisk je v prijetnem hladu gostinskega vrta gostilne pod Lipco, ob prijazno postreženih dobrotah in glasbi iz starinske lajne, ki ji je mojstrsko stregel Milan iz Maribora, hitro minil.

Prijetnega kramljanja se je udeležil tudi podžupan občine Bovec Davor Gašperčič in Martinovi prijatelji s katerimi že desetletja preživlja poletja v Bovcu.

 

Ob tej priložnosti smo Martinu podelili certifikat, da je številka 1 (No1) v klubu 51. To je klub tistih, ki že 51 let zaporedoma preživljajo dopust v kampu Polovnik. Seveda je Martin zaenkrat edini član tega kluba!

Visoki gost je prijazno poklepetal s slavljencem, zanimalo ga je marsikaj o naši prelepi turistični destinaciji, ponudbi, možnostih in prihodnosti in navdušen je bil nad našim pristopom in odnosom do gostov.

 

Gospod Paul van Oostveen je izrazil prepričanje, da je potrebno še več narediti za boljše poznavanje Bovške in Slovenije, saj je naša dežela s svojimi lepotami, pestrostjo ponudbe in prijaznimi ljudmi, pisana na kožo nizozemskim gostom.

Oglejte si tudi