Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 18.01.2017

pretežno oblačno
Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in vetrovno. Predvsem v južnih krajih bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, v zatišnih legah severne Slovenije do -10, ob morju okoli 0 stopinj C.
-4°C | 0°C
četrtek, 19.01.2017
-6°C | -2°C
petek, 20.01.2017
-8°C | 0°C
sobota, 21.01.2017
-8°C | 0°C
nedelja, 22.01.2017
-7°C | 0°C
Opozorila
Torek, 17.1.2017 ob 18h
Danes ponoči in jutri bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost od 110 do 140 km/h. Postopno bo slabela v četrtek.
-4°C
0°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Tretji najboljši v »veliki barjanski kuhni«...


TURIZEM, DRUŠTVA

| |
13.10.2015      14:46
A A

Tretji najboljši v »veliki barjanski kuhni«


Septembrskega tekmovanja v kuhanju golaža na Barjanskem kulinaričnem festivalu v Notranjih Goricah se je udeležilo 14 ekip, golaž ekipe Marjana Pristavca pa je že drugo leto zapored obranil bronasto kuhalnico.


Bronasta borovniška ekipa.
Bronasta borovniška ekipa.
Deli:

Barjanski kulinarični festival, ki ga je 19. septembra že tretjič uspešno priredilo društvo Grill klub Slovenija, je tudi tokrat v športni park v Notranjih goricah pritegnil množico radovednežev. Poleg tekmovanja v »veliki barjanski kuhni«, ki je potekalo celo popoldne, so obiskovalce pričakale še razne otroške delavnice, bolšji sejem, razvedrilne oz. nagradne igre ter seveda številne kulinarične stojnice z raznovrstnim blagom (lončarstvo, sirarstvo, čebelarstvo, mesni izdelki, zelenjava in vrtni pridelki, kalčki …), vse ob prijetni glasbeni spremljavi.
Osrednjo nit dogodka je krojil opojni vonj mojstrsko pripravljenega golaža. Ekipe, letos jih je bilo kar štirinajst, so si vsaka v svojem izvirnem slogu uredile delovne kotičke in kurišča, od koder so se že kmalu po poldnevu razširile mične vonjave, ki so k pokušini jedi vabile mimoidoče in seveda strokovno komisijo. To je sestavljala ekipa izkušenih kuharjev, med njimi tudi lanskoletni zmagovalec Klemen Japelj. Pravila tekmovanja so bila stroga, a jasna. Organizator je zagotovil meso in čebulo, kako iz tega narediti zmagovalni golaž, pa je bilo v celoti na strani kuharjev, najsi bo s skrivnimi sestavinami ali drugimi pripomočki. 

Borovniški kotiček je spretno oblikovala dopolnjena lanskoletna ekipa, ki je letos tekmovala pod zastavo Turističnega društva Borovnica. Kuharju Marjanu Pristavcu so pomagali še Vesna Košir, Štefan Ivanušec in Jože Švigelj, ki je s svojo harmoniko obenem skrbel tudi za veselo vzdušje. Mislili so res na vse: pristno kurjenje na drva, dekoracijo prostora s sponzorskimi dobrotami, mesninami Kmetije Ceste ter kruhom in pecivom borovniške izpostave Pekarne Zalog. Še najmanj časa so kot del okusne dekoracije zdržali jurčki Cirila Furlana, ki jih je menda prav hitro pokončal že prvi obhod strokovne komisije … S kuhanjem so ekipe zaključile proti večeru, ko je strokovna komisija razglasila uradne rezultate celodnevnega ocenjevanja. Najboljši barjanski golaž je po njihovem skuhala lani drugouvrščena ekipa Šefla Team, drugi najboljši naj bi bil skuhan v loncu ekipe Hribovcev, medtem ko je tretje mesto že drugo leto zapored pripadlo ekipi Marjana Pristavca. Prvim trem so bile podeljene še priložnostne nagrade, medtem ko so se ostali morali zadovoljiti s priznanji in večernim koncertom skupin San Di Ego in Norton.

 

Damjan Debevec, foto: ND




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Borovnica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Naš časopis
Številka: 444
Izšla: 19.12.2016
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.