Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Slovenska reprezentanca v floorballu U19 na SP z Borovničani

Slovenska reprezentanca v floorballu se je septembra kvalificirala na svetovno prvenstvo, ki je potekalo med 8. in 12. majem v Hamburgu. Med reprezentanti je bilo tudi 5 Borovničanov, Žan Petrič, Robert Košir, Andraž Podržaj, Jan Stražišar in Davor Stražišar, ki so v njej odigrali pomembno vlogo.

Fantje so po prihodu kmalu opravili prvi trening in spoznali dvorano, v kateri so že naslednji dan igrali proti domačinom. Na prvi tekmi so prek Lavtarja povedli z 1 : 0, nato pa v igri popustili in izgubili z 8 : 1.

Druga tekma, proti Kanadi, je bila zelo napeta in zanimiva. Proti igralcem iz dežele hokeja so dobro igrali, sodnika pa sta dovoljevala igro na telo. To je pomenilo agresivnejšo igro na obeh straneh, zlasti pri Kanadčanih, kar se je odrazilo v visokem številu izključitev. Slovenci so vodili kar trikrat (Lavtar, Košir, Berden), čeprav so jim nasprotniki dobro sledili, dobro pa se je izkazal tudi borovniški vratar Žan Petrič, ki je ubranil nekaj nevarnih strelov. Slovenska reprezentanca je pokazala visok nivo igre, a so Kanadčani prehitro kaznovali vsako napako v obrambi. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 3 : 3.

Na zadnji tekmi rednega dela so se pomerili proti Estoncem. Če bi zmagali, bi napredovali v polfinale in si tako zagotovili obstanek v B-diviziji, v primeru poraza pa je bilo na voljo le še 4. mesto. Slovenija je spet povedla (Lavtar), a se je kasneje znašla v zaostanku. V drugi tretjini so celo dosegli izenačujoči zadetek za 4 : 4 (Bizjak), vendar so se Estonci spet odlepili in tako je bilo konec sanj o polfinalu. Kljub močnemu pritisku na vrata se Slovenci niso mogli vrniti v igro in so izgubili z 8 : 5.

Zadnjo tekmo je Slovenija za 15. mesto odigrala proti Avstraliji. Na tej tekmi so priložnost dobili igralci s krajšo minutažo. Ves čas so držali nadzor nad igro in vse do zadnje tretjine je bilo videti, da bo Slovenija zmago dosegla brez težav. Avstralci pa so zadnje tri minute močno pritisnili in dosegli podaljšek. Zlati gol je za Slovenijo dosegel Gašper Egart in tako Sloveniji zagotovil prvo zmago na svetovnem prvenstvu v Hamburgu.

Fantje so na svetovnem prvenstvu uživali in okusili igro na visoki ravni. Zahvale gredo trenerju Luki Zakonjšku, pomočniku in prav tako Borovničanu Tadeju Bizjaku, menedžerki ekipe Gracieli Palomera ter Anžetu Rovtarju za vso pomoč. Fantje so žal izpadli iz B-divizije, vendar so dokazali, da lahko z ekipnim duhom dosežejo veliko. Za nekaj več jih sicer čaka še veliko trdega dela.

 

ŽŠ

Oglejte si tudi