Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Optimisti bodo uredili igrišče v Bistri

Na čelo Športnega društva Optimisti je lani stopil Darko Mršić, ki ga v letošnjem letu čaka zahtevna ureditev nogometnega igrišča v Bistri. Aprila se nadaljuje odmevna borovniška malonogometna liga, poleti pa društvo načrtuje še praznovanje 30-letnice ekipe Optimistov.
Igrišče v Bistri bo znova zaživelo

Lanska uspešno izvedena malonogometna borovniška liga je pokazala, da novoizvoljeni predsednik Optimistov Darko Mršić ni stopil v nič kaj prevelike čevlje. In ker ljudska modrost veleva, naj se mlademu naloži toliko, kot lahko nese, je v letošnjem letu poleg vseh tekočih projektov "pokasiral" še nič manj kot ureditev nogometnega igrišča v Bistri. Da Optimisti, ki so prav tod prvič igrali pod tem imenom, ne bodo ravnodušno gledali propada športnih objektov, kjer so preživeli nekaj najlepših let, je bilo po svoje pričakovati. "Lani se je deset članov zdaj že bivšega Športnega društva Žaba Bistra včlanilo v naše društvo z interesom, da bi preko Optimistov nadaljevali delo na tistem koncu," pojasnjuje Mršić. Najprej so si ogledali teren, za delo pa so resno zagrabili, ko so tudi s strani župana dobili blagoslov k ureditvi zdaj že občinskega zemljišča. Do poletja, ko so se tod po navadi odvijali memorialni turnirji, bo verjetno že nared.

 

Borovniška liga vedno bolj borovniška

Odkar so pred sedmimi leti začeli z borovniško ligo, se je marsikaj premaknilo že tudi na šolskem igrišču (novi goli, koši, reflektorji, vodnjak, igrala). "Kar se šolskega igrišča tiče, imamo Optimisti najbolj jasen vpogled v stanje, zavedamo se pomanjkljivosti ter potrebe po obnovi oz. nadgradnji. Sredstev za večja dela nimamo, v primeru, da bo razpis za upravitelja, pa se bomo z veseljem prijavili, saj smo v teh letih v igrišče vložili kar nekaj delovnih ur, prav tako na neki način tam domujemo in poznamo vsako pomanjkljivost," zatrjuje Mršić. Se pa tod z žrebom 4. aprila že začenja nova, že osma sezona borovniške lige v malem nogometu, katere prvi krog bo potekal le dva dni po žrebu, 6. aprila. Zanimanja je po Mršićevi oceni dosti: "Lani je bilo sicer enajst ekip, letos pa jih je za zdaj zagotovo deset, nekaj teh novih. Klicali so me iz Podpeči, iz Kamnika pod Krimom, pa z našega konca." Borovniške ekipe, ki bodo tekmovale, so Kačani, Optimisti I in II, Povratek odpisanih, Dol in Bojevniki, kar predsednik iskrivo komentira: "Polovica ekip je borovniških, tako da smo že kar nekakšen 'Borovnica open'. Borovnica plus gostje." O tem, kdo bo odnesel pokale, bi menda prav tako že upal staviti: "Menim, da so letos realne možnosti, da spet kaka borovniška ekipa zmaga." A vendarle dodaja: "Na igrišču bo vse povedano." Še posebej, ker se sestave ekip nenehno spreminjajo: "Res nikoli ne veš, kdo bo s kom. To so nenehne rošade. Imam golmana, ki si ga sedem ekip želi za borovniško ligo. Jaz sem sicer predsednik Optimistov, a sem dve sezoni igral za Gostinstvo Gurman, ljubljansko ekipo, ki pa jo sponzorira Borovničan Dejan Zelič."

Kar se termina tekem tiče, bo verjetno ostal nespremenjen, nedeljski dopoldnevi, četudi so razmišljali o petkovih večerih, ko bi lahko igrali pod reflektorji. Vsekakor se bodo o tem posvetovali še z ekipami, a že zdaj je več argumentov proti, od jesenske floorball lige do večernega mraza. Kljub dobrim odzivom na lansko ligo Mršić vidi še precej prostora za izboljšave: "Na ligi vidimo, da trije, štirje vse odnesejo. To je osemnajst nedelj na leto. Če ne bi bilo naših veteranov, potem bi težko kaj naredili. Delovnih rok je dosti, samo mladine nam manjka." Obenem pa bodo poskušali več narediti v smeri informiranja, tako medijskega obveščanja kot predvsem vzpostavitve nove platforme objavljanja rezultatov strelcev in sprotnih zadev, saj so lani "zaradi neažurnosti" prekinili sodelovanje s portalom Kapodol.

Na kakšnem nivoju se, kljub pomanjkljivostim, giblje borovniška liga, govori predvsem dejstvo, da so na borovniškem asfaltu igrali "kar vsi reprezentanti futsala, od Simeunovića, Fetića, Čujca in Osredkarja do Borisa Jolića, mladinskega reprezentanta v futsalu, pa Dina Hotića, kapetana reprezentance U17, sicer člana Maribora, že dve leti mladinskega prvaka. Letos je bil tudi v kadru za pokal UEFA." Vjekoslav Ivanušec je nekaj časa igral v Ukrajini in nato v Avstriji, kjer se je ne nazadnje preizkusil tudi Darko Mršić.

 

Od tridesetletnice do balinarske lige

Po zaključku spomladanskega dela lige, konec junija, se obeta praznovanje ob 30. obletnici, kar je ekipa Optimistov prvič igrala pod tem imenom. "Na šolskem igrišču bo pozivni turnir, večinoma za borovniške ekipe in tiste, ki so dolgo sodelovale z nami," napoveduje program Mršić, kar se udeleževanja turnirjev po Sloveniji in tujini tiče, pa "je težava ta, da generacija naših Optimistov I počasi peša. Danes tudi ni več toliko možnosti, da bi se nekam odpravili in tam ostali ves konec tedna. Včasih pa smo šli po Sloveniji, pa od avstrijske Štajerske do Reke. Kakšni dve sezoni smo bili na vrhuncu in tudi povsod so nas poznali. To bomo poskušali oživiti, ker se s tem tudi dviga ugled društva." Iz istega, kadrovskega razloga je za zdaj na stranskem tiru ideja o oblikovanju ekipe velikega nogometa. Sicer pa bi Mršić rad, da bi, "tako kot so se nam zdajle priključili tile fantje iz Bistre in Dola, priključili še koga zraven. Predvsem zato, da bi se z malega nogometa razširili še na kaj drugega. Meni bi bilo zanimivo obnoviti vse balinarske prostore v Borovnici. Morda celo izvesti balinarsko ligo. Zato smo tudi ustanovili športno društvo, in ne nogometnega kluba."

 

Damjan Debevec, foto: DM

Oglejte si tudi