Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Mladi borovniški košarkarji in navijači na tekmi v Stožicah

Po uspešno izvedenem Miklavževem košarkarskem popoldnevu si je skupaj več kot štirideset mladih košarkarjev, njihovih staršev in ostalih dan pred božičem v centru Stožice ogledalo zanimivo prvenstveno tekmo lige ABA med domačo Union Olimpijo in zagrebško Cibono. Center, ki je središče športa in zabave v Ljubljani, vključuje nogometni stadion, ki sprejme 16.038 gledalcev, večnamensko dvorano ter zunanja igrišča za nogomet in košarko.
Dvorana Stožice, ki so jo odprli avgusta 2010 s tekmo Slovenija – Španija, redno gosti domače košarkarje, rokometašice Krima in odbojkarje in je ena najlepših v širši okolici, zgrajena po projektih domačih strokovnjakov – arhitektov (Vuga&Sadar).

Dvorana sprejme 12.480 gledalcev in je največja v Sloveniji. Aprila 2012 je gostila svetovno hokejsko prvenstvo IHF, septembra 2013 pa evropsko košarkarsko prvenstvo Eurobasket, ki je bilo uspešno v vseh pogledih. V njej so dobro obiskane tudi druge prireditve. Med drugim so tam nastopili nekateri svetovno znani pevci, Jose Carreras, Leonard Cohen, Sting, Joe Cocker in Elton John, Il Divo, »jugo« legende Oliver Dragojevič, Tereza Kesovija, Lepa Brena, Zdravko Čolić, dalmatinske klape, pa tudi nekateri slovenski izvajalci, kot sta Helena Blagne z Dunajskimi dečki in Perpetuum Jazzile. Pod tribunami je manjša dvorana s 700 sedeži, kjer trenirajo mlajši košarkarji Uniona Olimpije, rokometašice in odbojkarji. V hodniku pred dvorano pa so na ogled fotografije slovenskih vrhunskih športnikov.

Nekateri od udeležencev so že obiskali katero izmed prireditev v Stožicah, nekaj pa jih je bilo tam prvič in so bili zelo navdušeni. Vstopnice za tekmo smo prejeli brezplačno, za kar se zahvaljujemo klubu Union Olimpije, ki je s tem pridobil tudi nove navijače.

Ob tem pa naj povemo še zanimivost, da je člansko moštvo Olimpije v Borovnici gostovalo že dvakrat, in sicer leta 1976 ob praznovanju 10-letnice košarke in leta 1981 ob odprtju nove telovadnice pri OŠ dr. Ivana Korošca, kjer se je na tribuni in ob igrišču zbralo za naše razmere rekordno število gledalcev, okoli 600.

Igranje košarke bomo nadaljevali v rekreativni lokalni ligi ob sobotah popoldne. Nekaj fantov in deklet se bo udeležilo seminarjev za pomožne sodnike (zapisnikar, časomerilec) in za košarkarske sodnike – pripravnike pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.


Franjo Modrijan

 

Prvo gostovanje Olimpije v Borovnici je bilo leta 1976. Igralo se je na zunanjem igrišču, kjer je nastopajoče bodrilo okoli 600 gledalcev. 

Borovnica : Olimpija  71 : 92 (35:44)

Sodnika: Radošević in Kobilica (Ljubljana)

BOROVNICA: Zalar 2, Šuštar 8, Kovačič 18, Žerjav S., Martinčič 4, Modrijan 14, Nikolavčič M.1, Mekinda D. 14, Sivka 6, Kos 4, Trček.

OLIMPIJA: Papič 16, Polanec 30, Subotić 13, Vujačić 10, Nuhanović 9, Ivanović 10 ,

 

Oglejte si tudi