Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Borovniški floorballisti pred novo sezono

Sredi septembra bodo borovniški floorballisti znova stopili na parket in začeli tekmovati v državnem prvenstvu. Tudi v prihajajoči sezoni bodo sodelovali s tremi članskimi ekipami, dvema moškima in eno žensko. Sezono 2013/14 so zaključili z zadovoljivimi rezultati, cilje, ki so jih ekipe določile pred sezono, pa so v večji meri tudi dosegli.

Člani A

Po naslovu državnih prvakov v sezoni 2012/13 so tudi v minuli sezoni ciljali najmanj na finale. Ekipa je ostala skoraj nespremenjena, z izjemo selitve Luke Časarja v praško Sparto. V rednem delu državnega prvenstva so igrali odlično in zasedli prvo mesto. Dosegli so 11 zmag, 2 neodločena izzida in 2 poraza. V polfinalu je sledila ponovitev lanskega finala. Olimpijo Ljubljana so na prvi tekmi premagali z visoko razliko (11:2), na drugi pa šele po zlatem golu v podaljšku (6:5). Z rezultatom 2:0 so se uvrstili v finale.

V finalu, ki je bil odigran na škofjeloškem Podnu, so se pomerili z domačini, ekipo InSport Škofja Loka. Tekma ni potekala po željah Borovničanov. Z eno od slabših predstav sezone so doživeli poraz z rezultatom 3:5 in zasedli 2. mesto v elitni floorball ligi.

V prihajajoči sezoni cilj ostaja isti: uvstitev v finale državnega prvenstva.

 

Članice

Članice so kot edina ženska ekipa tekmovale v 1. slovenski floorball ligi. Čeprav rezultatsko ni bilo takih dosežkov kot sezono prej, pa so konstantno napredovale in na nekaj tekmah nevarno ogrozile zmago favoriziranih moških ekip.

V prihajajoči sezoni bodo prav tako sodelovale v 1. slovenski floorball ligi, poleg tega pa še v ženski ligi malega floorballa. Dekleta upajo na čim več ženskih ekip.

 

 

Člani B

Druga moška članska ekipa je v minuli sezoni v 1. slovenski floorball ligi osvojila 3. mesto. V rednem delu so lovili 2. mesto v skupini A in ga z nekaj sreče tudi ujeli. S tem rezultatom so se uvrstili v končnico. V polfinalu so se pomerili z InSport mladimi in na obeh tekmah klonili v podaljšku. Na tekmi za 3. mesto pa so premagali Polycom Brlog.

Zaradi širitve elitne floorball lige bi se lahko tudi borovniška B-ekipa merila z najboljšimi v državi, vendar so se zaradi številnih sprememb v ekipi odločili, da tudi v prihodnji sezoni sodelujejo v 1. slovenski floorball ligi. Ekipo je zapustilo nekaj standardnih igralcev, ki bi jih za konkuriranje najboljšim močno potrebovali.

 

 

Mladinske selekcije

Borovnica se je v minuli sezoni predstavila tudi z mladinskimi ekipami. V državnem prvenstvu je sodelovalo 8 ekip.

 

U19 fantje: 3. mesto

Fantje so branili naslov državnih prvakov, tekmovanje pa so zaključili na 3. mestu.

 

U19 dekleta: 7. mesto

V konkurenci 7 ekip so tekmovalke zasedle zadnje mesto, a so se kot edina ženska ekipa dostojno upirale fantovskim ekipam.

 

U15 fantje: 7. mesto

U15 dekleta: 8. mesto

Še zadnjič so dekleta in fantje tekmovali v konkurenci do 15 let. V prihajajoči sezoni se bo starostna meja dvignila na 16 let.

 

U13 dekleta: 5. mesto

Tudi v tej kategoriji so dekleta igrala le proti fantovskim ekipam in pokazala odlično igro.

 

U11: 4. mesto

Ekipa do 11 let se je uvrstila v končnico, kjer so zasedli 4. mesto.

 

U9: 4. in 5. mesto

Naši najmlajši so imeli kar 2 ekipi.

 

Državno prvenstvo mladinskih selekcij v sezoni 2014/15 se bo začelo predvidoma sredi oktobra.

Oglejte si tudi