Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

V ogledalu besed Svetlane Makarovič

HUD Karel Barjanski je kulturni praznik počastil z literarnim večerom, ki je nosil naslov Ogledalo besed Svetlane Makarovič.
V Galeriji Barje smo v soboto, 8. februarja 2014, ob 17.00 pripravili prireditev, na kateri smo predstavili poezijo Svetlane Makarovič. V ambient fotografske razstave Simona Pelka Skozi objektiv in oko smo postavili čudovito ogledalo (zanj nosi zasluge predsednik društva HUD Karel Barjanski), pred katerim smo poslušalcem recitirali verze naše pesnice. Poskrbeli smo za glasbeno spremljavo, ki sta jo prispevala violinistka Alenka Ošaben in kitarist Žan Bezek, nismo pa pozabiti niti na šansone naše vsestranske umetnice. Po zaključku uradnega dela smo prisluhnili Svetlaninim glasbenim delom in pred ogledalom besed na plan izvabili vtise o kulturi, poeziji, avtorjih, pa tudi o Prešernu je tekla beseda.

Druženje je bilo prijetno in sproščeno. Poslušalcem so bili med prireditvijo dovoljeni komentarji in želje po ponovnem prebiranju posameznih verzov. Dotaknili smo se vseh Svetlaninih pesniških zbirk, posegli pa smo tudi v pravljični svet (Vila Malina, Show strahov, Medena pravaljica) in "preklete kadilce". Skratka, posebna prireditev za literarne sladokusce, ki je dosegla svoj namen. Kulturni praznik je zadihal v alternativi in glede na časovne okvire omogočil vsem, da se udeležijo tudi drugih dogodkov, ki jih je večer nudil.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri prireditvi, nastopajočima recitatorjema Evi in Anžetu, glasbenikoma Alenki in Žanu, mecenom, udeležencem prireditve in predsedniku društva HUD Karel Barjanski za posluh do odprtosti idej.

 

Barbara Bezek Rot, foto: Jože Pristavec

 

Oglejte si tudi