Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje po 60 letih

Je že tako, da čas neusmiljeno teče. Minilo je deset let od naše ponovne "učne ure", sestali smo se leta 2003, skupno pa je že kar 60 let, odkar smo končali šolanje na takratni Nižji gimnaziji Borovnica. To je bil tudi razlog, da smo pripravili tokratno srečanje in po 60 letih združili nekdanje šolarčke, zdaj že spoštovane dame in gospode. Naše življenjske poti so bile sicer različne, toda ko steče pogovor o mladostnih spominih, ugotovimo, da imamo več ali manj vsi mnogo skupnega.

Srečali smo se 12. oktobra v Gostilni Bistra. Najzanimivejši so bili prvi trenutki snidenja, saj so leta vsem že pustila sledove. Ugibanj, kdo je kdo, je bilo kar nekaj, ko pa smo se vsi prepoznali, je bilo toliko več dobre volje in pogovor je stekel tako kot takrat, ko smo končali šolanje v Borovnici. Po dobrem kosilu in ob kozarčku rujnega medsebojnih pogovorov kar ni hotelo biti konec. Obdelali smo vsa pretekla leta, mnogo pa je bilo obujanja spominov na skupna šolska leta in tudi poznejše obdobje.

V tistem času je borovniško šolo obiskovalo mnogo tako imenovanih vozačev iz Podpeči, Preserja in okoliških krajev. Tako nas je bilo v takratnem zadnjem razredu 24 učencev, od tega 12 Borovničanov in 12 "vozačev". V tem 60-letnem obdobju pa je naše vrste že zapustilo šest sošolcev. Spomin na preminule sošolce smo na srečanju počastili z minuto molka, organizator srečanja pa je obiskal njihove grobove in jim v spomin prižgal svečko.

Za konec gre vsem, ki ste se odzvali vabilu, zahvala za udeležbo, tistim, ki se srečanja niste utegnili udeležiti, pa bivši sošolci pošiljamo prav lepe pozdrave in kličemo vsem – na ponovno srečanje že čez dve leti.                     Zahvaljujemo se tudi Gostilni Bistra za lep sprejem in dobro pogostitev.

 

Pripravil: Franc Klančar

Foto: Sonja Rot

 

Oglejte si tudi