Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Ključi za prve kupce stanovanj

Borovnica, 3. marec – Direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec in župan Občine Borovnica Bojan Čebela sta predala ključe enemu izmed prvih kupcev stanovanja v »Soseski ob potoku« v Borovnici.
Remec je dejal, da s tem dejanjem začenjajo hoditi po poti k uresničevanju nacionalnega stanovanjskega programa za obdobje od 2015 do 2025 s ciljem zagotavljanja stanovanj za mlade in družine z več otroki. Temu mu bo v kratkem sledil večji razpis za sofinanciranje gradnje javnih najemnih stanovanj na osnovi pobude več kot 15 občin oziroma mestnih stanovanjskih skladov.

Stanovanjski sklad RS je 20. 11. 2015 objavil Javni razpis za prodajo in kreditiranje nakupa stanovanj v Borovnici in Novem mestu, pri čemer nudi tudi možnost ugodnega kreditiranja z dolgoročnim stanovanjskim posojilom iz lastnih finančnih sredstev Sklada in pod pogoji razpisa. Stanovanja so primerna za bivanje in takoj vseljiva.
Od objave razpisa je bilo prodanih že 33 stanovanj (17 v Borovnici in 16 v Novem mestu).
Pogovarjali smo se tudi z borovniškim županom Bojanom Čebelo, ki je pojasnil, da Občina Borovnica letno nameni za socialna stanovanja kar 5 odstotkov letnega proračuna oziroma 106 tisoč evrov. To je po njegovem verjetno unikum v slovenskem prostoru. Največja subvencija mesečno znaša 470 evrov na stanovanje, sicer pa se zneski v povprečju gibljejo okoli 200 do 300 evrov.

 

Gašper Tominc

 

Oglejte si tudi