Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Materinski dan

Letos smo se v našem vrtcu odločili za drugačno obliko praznovanja materinskega dne. Za mamice (seveda pa tudi za očke) smo vse starejše skupine v večnamenski dvorani osnovne šole pripravile skupno prireditev Mi se imamo radi. Na njej smo sodelovali Mehurčki, Metuljčki, Veseli vlak, Palčki, Žogice, Miške in mali Škratki iz oddelka v šoli.
Cel marec smo se pridno učili pesmic, deklamacij in plesov. Otroci so za mamice izdelovali voščilnice in prisrčna darilca, s katerimi so jim polepšali praznik. Torek, 25. marec, je bil naš veliki dan. Dopoldne smo imeli v šoli generalko, na kateri smo izpilili še zadnje podrobnosti. Popoldne smo se praznično oblečeni zbrali na odru večnamenskega prostora. Čeprav je bila dvorana nabito polna, nismo imeli prav nič treme. Prireditev je s pesmicama Nagajiva pomlad in Sedem lisičic začel vrtčevski zborček Miš Maš. Nato se je predstavila vsaka skupina posebej ... Škratki so zaplesali Peričice in zapeli Jaz pa grem na zeleno travco. Mehurčki so se predstavili z deklamacijama o mamici in očku ter plesom Nagajiva pomlad. Metuljčki so zaplesali ljudska plesa Ob bistrem potočku je mlin ter Abraham ima sedem sinov. Deklice iz skupine Veseli vlak so deklamirale Mamica moja, dečki so povedali pesmico Ko bom velik, skupaj pa so ob spremljavi kitare zapeli pesem Mali potepuh. Palčki so zaplesali ljudski ples Mat potico pečejo in pripovedovali deklamaciji Mama in Moj očka. Žogice so zaigrale kratko dramatizacijo Pikapolonica, kot zadnje pa so nastopile Miške z ljudsko pesmijo Jaz sem muzikant in gorenjskim plesom Kovtre šivat. Za konec prireditve smo vsi skupaj glasno zapeli pesem Mi se imamo radi, potem pa so otroci že pohiteli v objem svojih mamic in očkov.
Žabice smo nastop ob materinskem dnevu pripravile v večnamenski dvorani v vrtcu. Predstavile smo se z različnimi pesmimi s plesom (Četvorčki, Peričice in Ob bistrem potočku), bibarijami (Gremo na vrt, Čebelice in Polžek) ter povedale deklamacijo Mamici. Po koncu nastopa smo vsi skupaj zapeli pesem Mi se imamo radi, nato pa so otroci svojim mamicam podarili rožico, ki so jo prej sami posadili. Vse skupaj smo zaključili z druženjem v naši igralnici, kjer je potekal pogovor ob čaju in piškotih ter otroški igri.

Tudi Pike plešemo. Za praznik mamic smo povabili v vrtec kar cele družine. Na obisk je prišlo dvanajst družin, tako da je naša igralnica postala res tesna. Zaplesali smo ob pesmici Pingvin, rajali ob rajalnih igrah Ringa raja, Zajček, Trilili, bobnali smo na hoppy žoge in se igrali bibarijo Muha Primaruha. Čeprav je večina otrok upihnila šele prvo svečko, smo zapeli še nekaj pesmic in tudi tisto za mamice in očke. Mamicam smo dali darilo: ogrlico iz slanega testa, ki so jo izdelali otroci, malce pa sva pomagali tudi veliki "piki". Otroci so bili prav prisrčni in obrazi staršev nasmejani, zato mislim, da ne bomo čakali do naslednjega materinskega dne, ampak bomo starše že pred poletjem spet razveselili.

Ježki smo se predstavili staršem v igralnici in pokazali, katere pesmice, bibarije in deklamacije poznamo. Starše, bratce in sestrice smo povabili tudi, naj se nam pridružijo pri izvedbi plesnih koreografij, ki jih znamo. Ob zaključku so otroci mamicam podarili rožice, ki so jih sami izdelali.


Materinski dan in svetovni dan zdravja

Gumbki iz enote Vrtec ob Borovniščici smo konec marca prvič organizirali igralne urice. Najprej smo starše naučili nekaj bibarij (Pika pika pikica, Mačja tačka, Gremo na vrt), nato smo plezali po poligonu iz blazin, se po hodniku vozili s poganjavčki ter z modelčki izdelovali "piškote" iz slanega testa. Za konec smo mamice presenetili z obeski v obliki rožice, ki so imeli v cvetku prstne odtise otrok. Dan prej (25. 3.) je bil namreč njihov praznik. Bili smo številčni, čeprav ne čisto vsi. Skupaj smo preživeli prijetno urico, ki jo bomo z veseljem še kdaj ponovili. 7. aprila pa smo se spomnili na svetovni dan zdravja. Tisti dan smo se pogovarjali o sadju, tipali smo ga, okušali ter poimenovali. Izdelali smo tudi plakat iz reklamnih odrezkov in revij. Šli smo na sprehod, poleg hoje pa smo ob Borovniščici tudi malo tekli. Ker nam je bilo vreme naslednji dan bolj naklonjeno, smo po ogledu slikanice Radi jemo sadje ter igri s plastičnim sadjem in zelenjavo imeli običajno sadno malico kar na stari odeji v travi, sredi regratovih cvetov.

Strokovne delavke vrtca Borovnica

Oglejte si tudi