Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni decembrski novoletni sejem Osnovne šole Borovnica

V četrtek, 3. 12. 2015, smo med 17. in 20. uro v OŠ Borovnica v prazničnem vzdušju nakupovali na že 11. novoletnem sejmu. Sejem je organiziral šolski sklad, vendar mu tudi letos ne bi uspelo brez izdatne pomoči otrok, učencev, staršev, vzgojiteljic in učiteljev. Za bogat spremljevalni program je poskrbela Občina Borovnica.
Vrtčevski otroci in učenci razredne stopnje so skupaj z vzgojiteljicami, učiteljicami in starši prispevali veliko zanimivih izdelkov, ki si jih je bilo moč ogledati in kupiti na bogato obloženih sejemskih stojnicah. Svoje izdelke so tokrat prispevali še otroci 6. razreda. Rokave so na dveh popoldansko-večernih delavnicah zavihali tudi učitelji in starši. Na delavnici peke piškotov, ki jo je organizirala Simona Lanišek, so pridno mesili piškote, na drugem koncu šole pa so pod vodstvom Alme Leskovic Grošelj izdelovali adventne venčke. Obe delavnici sta bili zelo uspešni – prva predvsem zaradi  toplega, sladkega in po praznikih dišečega vzdušja, druga pa zaradi številčnosti in spretnih rok, ki so izdelovale unikatne izdelke. Ena izmed bolj obiskanih sejemskih stojnic je bila stojnica z domiselnimi sladkimi dobrotami, ki so jih pripravile učiteljice OPB na popoldanski delavnici. Njihovi čokoladni jelenčki in snežaki so se kar topili v ustih majhnih in malo večjih otrok. Izkazalo se je, da delavnice niso bile le prostor ustvarjalnosti in trdega dela, temveč so ponudile odlično priložnost za prijetno druženje, za katerega v današnjih časih prepogosto zmanjka časa.

Na letošnjem sejmu so obiskovalci torej lahko izbirali med prekrasnimi venčki, zanimivimi uhani iz polstene volne, izdelki za nego telesa in čudovitimi klekljarskimi izdelki izpod rok klekljaric sekcije Punkeljc, ki je šolskemu skladu podarila celoten izkupiček od prodaje. Izjemno smo hvaležni – ne le za denarni prispevek, temveč tudi za neomajno podporo naših prizadevanj za povezanost šole in celotne skupnosti ter podporo šolskemu skladu, ki so jo s to gesto izkazale. S prodajo izdelkov je šolski sklad do sedaj zbral kar 2100 evrov, kar je izjemen uspeh, poleg tega je nekaj izdelkov še na voljo, tako da omenjeni izkupiček zaenkrat še ni dokončen. Priložnost za prodajo svojih izdelkov pa so izkoristili tudi učenci 9. razredov, ki bodo zbrani denar namenili organizaciji valete in končnega izleta. Tokrat so ponujali odlično domačo marmelado in ročno izdelane voščilnice.

Sejemski program, ki ga je povezovala Sanja Rejc, ni mogel miniti brez zabavnih skečev impro lige in odlične glasbe, za katero je poskrbel Pihalni orkester Vrhnika. S svojo kulinarično ponudbo se je sejmu letos pridružila tudi Gostilna Godec. V poznejših večernih urah pa sta za najbolj vztrajne obiskovalce sejma skupini Trokaderos in Warmup oblikovali nekoliko drugačno, rokovsko obarvano glasbeno vzdušje.
Na koncu bi se radi zahvalili vsem obiskovalcem, krajanom, kulturnemu društvu – sekciji Punkeljc, staršem, otrokom, učiteljem, učiteljicam in vzgojiteljicam. Najlepša hvala za prostovoljne prispevke, vložen trud in dobro voljo ter prijetno druženje. Z vsem naštetim ste pripomogli k prijetnemu predprazničnemu vzdušju in naredili veliko dobrega za naše otroke. Hvala vam.

 

Neža Gaberšček in Simona Lanišek

Oglejte si tudi