Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Španski pisatelj bo obiskal otroke v Borovnici

Pesnik, pisatelj, predavatelj, raziskovalec Juan Kruz Igerabide je eden najbolj (pri)znanih španskih oz. baskovskih avtorjev. Njegovo ustvarjanje je v prvi vrsti namenjeno otrokom in mladostnikom.

Je avtor številnih pesniških zbirk, ki jih je založba Malinc za slovenske bralce zbrala v reprezentativni, dvojezični slovensko-španski izdaji z naslovom S prstom na luni (pesniške igre) – Con un dedo en la luna (juegos poéticos), pa tudi številnih sodobnih pravljic. Za slikanico Jona in prestrašeni hladilnik – Jonás y el frigorífico miedoso je leta 1999 dobil nagrado Premio Euskadi. Slovenski bralci pa slikanicam s tematiko čustvenega opismenjevanja o Joni lahko sledijo še s knjižnimi naslovi Jona je žalosten – La pena de Jonás in Jonova budilka – El despertador de Jonás.

Med 20. ter 29. oktobrom bo Juan Cruz Igerrabide obiskal Slovenijo. V torek, 21. oktobra, ob 14h, pa bo prišel tudi k nam na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, kjer bo otrokom podaljšanega bivanja 2. ter 3. razredov (gre za otroke, ki so vključeni v špansko bralno značko) prebral zgodbico, s pomočjo dr. Barbare Pregelj ter učiteljice Mihaele Wabra Kucler pa bomo izvedli še bralno animacijo.

 
Učiteljica španščine ter OPB Mihaela Wabra Kucler

Oglejte si tudi