Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Obiskali smo Španijo

V torek, 8. aprila, ob 16.45 smo se z agencijo Palma iz Borovnice odpravili proti Španiji. Že na poti smo si ogledali Azurno obalo in Nico (Francija), se sprehodili po njenem bleščečem trgu in se ustavili pred opero z značilno arhitekturo (ki pa je še bolj znana po tem, da je v njej redno nastopala vsem zelo dobro znana kraljica šansonov, Edith Piaf).

V sredo zjutraj smo prispeli v Španijo, kjer smo se najprej ustavili v mestu Figueres, rojstnem kraju španskega modernističnega slikarja Salvadorja Dalíja, in si ogledali njegov muzej. Pot smo nadaljevali do Lloret de Mara, kjer smo imeli nastanitev s polnim penzionom v hotelu s štirimi zvezdicami Roger de flor. V popoldanskem času smo si to letoviško mestece tudi ogledali.

Naslednji dan, v četrtek, 10. aprila, smo se z avtobusom odpravili v Barcelono, kjer smo preživeli ves dan in si ogledali znamenito, še vedno nedokončano katedralo Sagrada Familia ter prekrasni Park Güell slavnega katalonskega arhitekta Antonia Gaudíja. Tam smo v objektiv ujeli tudi čudovite zelene papige, povzpeli smo se do stadiona Camp Nou, na Katalonskem trgu smo z vrha nekdanje bikoborske arene občudovali razgled na celotno mesto – v neposredni bližini smo lahko videli Narodni muzej umetnosti Katalonije v prelepi nacionalni palači, znamenite "plešoče" fontane, Mirójev park itd. Izlet smo nadaljevali z ogledom gotske četrti in gotske katedrale, sprehodili smo se po Rambli in tržnici, obiskali enega najlepših akvarijev v Evropi …

V petek, 11. aprila, smo obiskali šampanjske kleti Freixenet v kraju San Sadurní de Noya, kjer so nas podrobno poučili o pridelavi penine (in nekaj primerkov smo si seveda nakupili za domov!), nato pa smo se povzpeli na katalonsko sveto goro Montserrat, ki slovi po črni Mariji (eni od le treh v vsej Evropi), samostanu ter pevski šoli za dečke.

V soboto, 12. aprila, smo se po zajtrku, ob 9.30, odpravili proti domu. Na poti smo se ustavili v mestecu Grasse (Francija), ki slovi kot svetovna prestolnica parfumov; tam smo imeli brezplačen vodeni ogled in se ogromno naučili o načinu izdelave parfumov.

Ustavili smo se še v Monaku in Monte Carlu, kjer smo imeli priložnost občudovati palačo monaške kraljeve družine ter celo zbirko ferrarijev in drugih jeklenih konjičkov, ki so nam dokončno vzeli sapo.

Prijetno utrujeni smo se domov vrnili v nedeljo navsezgodaj zjutraj.


Mihaela Wabra Kucler

                                                                                                         

Oglejte si tudi