Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Drugi Angelin dobrodelni tek

Na delovno soboto, 5. oktobra, smo na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica izvedli športni dan v spomin na našo učiteljico športne vzgoje Angelo Tortič. Potekal je v znamenju športa in dobrodelnosti. Učenci so najprej tekmovali v medrazrednih športnih igrah (nogomet in med dvema ognjema), v drugem delu dneva pa je bil organiziran kros. Na kros smo povabili tudi starše, učitelje in druge krajane, ki so z darovano startnino prispevali sredstva v šolski sklad. Skupaj smo zbrali 775,40 €.

Po teku staršev, učiteljev in obiskovalcev so se na ustrezni dolžini proge pomerili tudi učenci vseh razredov.  Najprej so se na svojem prvem krosu preizkusili učenci prvega razreda in tako vse do devetega razreda. Teki so bili zelo zanimivi in prav vsak učenec je dal vse od sebe ter po svojih zmožnostih opravil s progo. Na cilju so bili vsi zmagovalci. Seveda smo prvim trem v posamezni kategoriji podelili medalje. Te je podeljevala Angelina hčerka Valerija.

Hvala vsem donatorjem, ki ste se odzvali našemu vabilu in tako podprli delovanje Šolskega sklada. Ta bo z zbranimi sredstvi pomagal socialno šibkim otrokom, da se bodo res lahko vsi udeležili šole v naravi. Seveda pa velja pohvala tudi organizatorjem za odlično izvedeni kros ter vsem udeležencem teka, ki so dokazali, da se znamo potruditi po svojih najboljših močeh in uspešno premagati zastavljeni cilj.

 

Za Šolski sklad:

Janja in Mojca

Oglejte si tudi