Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

3. Angelin dobrodelni tek

V soboto, 20. 9. 2014, smo na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica izvedli športni dan v spomin na našo učiteljico športne vzgoje Angelo Tortič. Potekal je v znamenju športa in dobrodelnosti. Učenci razredne stopnje so najprej spoznavali različne športne prostočasne dejavnosti, učenci predmetne stopnje pa so tekmovali v medrazrednih športnih igrah (nogomet in med dvema ognjema).
V drugem delu dneva pa je potekal kros, na katerega smo povabili tudi starše, učitelje in druge krajane, ki so z darovano startnino prispevali sredstva v šolski sklad. Skupaj smo zbrali 490 evrov.

Po teku staršev, učiteljev in obiskovalcev so se na ustrezni dolžini proge pomerili tudi učenci vseh razredov. Teki so bili zelo zanimivi in prav vsak učenec je dal vse od sebe ter po svojih zmožnostih opravil s progo. Na cilju so bili vsi zmagovalci. Vsi tekači so se lahko okrepčali s toplim čajem in riževim narastkom. Prvim trem iz vsake kategorije smo podelili medalje; podeljevala sta jih Angelina hčerka Valerija in ravnatelj Daniel Horvat.

Hvala vsem donatorjem, ki ste se odzvali našemu vabilu in tako podprli delovanje šolskega sklada. Ta bo z zbranimi sredstvi pomagal socialno šibkim otrokom. Zahvaljujemo se organizatorjem za odlično izvedbo krosa ter vsem udeležencem teka, ki so dokazali, da se znamo potruditi po svojih najboljših močeh.

Šolski sklad OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica 

Oglejte si tudi