Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Kačani spet zelo dejavni

V sodelovanju z GZ Vrhnika smo organizirali zbiranje pomoči za poplavljena območja BiH in Srbije. Štiri ekipe pionirjev in pionirk so na memorialu Rudolfa Maistra na Uncu osvojile tri nove pokale (srebrnega in dva bronasta). Priredili smo regijsko tekmovanje iz gasilske orientacije in imeli nenapovedano vajo – požar motornega vozila.
V sodelovanju z GZ Vrhnika smo konec maja občane pozvali k humanitarni pomoči za vse prizadete v nedavnih poplavah na območju BiH in Srbije. Odziv vaščanov je bil več kot presenetljiv; zbrali smo sedem palet oblačil, hrane, pripomočkov za osebno higieno in vode. Vso zbrano pomoč je nato PGD Verd dostavilo na prizadeta območja. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali ljudem v stiski.

Štiri ekipe pionirjev in pionirk so se intenzivno pripravljale na memorial Rudolfa Maistra, ki je v skladu s tradicijo potekal prvo soboto v juniju na Uncu. Naučiti skoraj povsem prenovljeno ekipo pionirjev vajo, ki jo morajo znati na tekmovanju, ni lahka naloga, a Jože Drašler to vsekakor zna. Ves trud je bil poplačan, ko so štiri ekipe v soboto, 7. junija, domov prinesle tri nove pokale (srebrnega in dva bronasta). Za las pa se je pionirjem izmuznil prehodni pokal. Ker pa smo se tekmovanja udeležili že desetič, nam je PGD Unec podarilo zahvalno plaketo.

Ker je organizacija občinskega tekmovanja v gasilski orientaciji za mladino, ki smo ga izvedli 26. aprila, stekla brez večjih težav, nam je GZ Vrhnika zaupala še organizacijo regijskega tekmovanja v gasilski orientaciji za mladino. Na tekmovanje se je prijavilo 35 ekip, ki so bile razvrščene v šest kategorij (pionirji, pionirke, mladinci, mladinke, gasilski pripravniki in gasilske pripravnice). Udeleženci tekmovanja so bile ekipe iz notranjske regije (GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Cerknica in GZ Loška dolina), potekalo pa je 14. junija od 9. do 12. ure. Vse ekipe so srečno in uspešno prišle na cilj. Na razglasitvi rezultatov smo bili Kačani najbolj ponosni na najmlajše članice, Tajdo, Tajo in Evo, ki so osvojile prvo mesto v kategoriji pionirk. Preostale ekipe, pionirji, mladinci in mladinke, so imele nekaj težav, a so vseeno zasedle 3., 4. in 5. mesto. Prav vsem iskreno čestitamo.

V nedeljo, 15. junija, pa se je 13 članov PGD Brezovica pri Borovnici udeležilo nenapovedane vaje društva, kjer so preverjali usposobljenost operativnih članov ob požaru na motornih vozilih in uporabnost društvene opreme za to vrsto požarov. Ob tej priložnosti so preizkusili še dve termokameri, ki sta na testu v GPO Borovnica. Vaja je bila uspešna.

Ker se bližajo poletne počitnice, bodo naše pionirke, kot je že tradicionalno, odšle na letovanje v Savudrijo, kjer si bodo nabrale novih moči za prihajajoča tekmovanja. Ob tej priložnosti vsem članom in podpornikom našega društva želimo lep in sproščen dopust. Ob koncu počitnic, v soboto, 23. avgusta, pa vse vabimo na tradicionalno veselico z ansamblom Pogum. Izkupiček veselice bo namenjen razvoju društva in delu z mladimi.

Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

 

Za PGD Brezovica pri Borovnici: Karmen Pirnat

Oglejte si tudi