Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Poti skozi sotesko Pekel so neprehodne

Obilne snežne padavine lanskega decembra so na vseh koncih Slovenije povzročile precejšnje preglavice, pri čemer poti skozi sotesko Pekel niso bile nikakršna izjema. Ker pa je debelo snežno odejo nenadna otoplitev pobrala vsaj tako hitro, kot jo je prinesla ohladitev, se je že konec decembra izvedel prvi poskus sanacije poti skozi sotesko. Prostovoljcem se je uspelo prebiti do Hudičevega zoba, preostanek pa so načrtovali očistiti januarja. Toda z novimi obilnimi snežnimi padavinami se sanacija prestavlja za nedoločen čas, najverjetneje do pomladi.

Planinsko društvo Borovnica glede na okoliščine javnost obvešča, da so poti skozi sotesko Pekel do preklica uradno neprehodne, uporabljajo pa se, kljub temu opozorilu, izključno na lastno odgovornost!

Med čakanjem na otoplitev lahko sicer ljubitelji "peklenske soteske" obujajo spomine nanjo ob poslušanju radijske oddaje na temo Pekla, ki jo je v nedeljo, 6. januarja, predvajal radio Val 202, posnetek pa je dostopen v njihovem spletnem arhivu. Z novinarjem so se pogovarjali Frančišek Drašler, dr. Bogomir Celarc, Franc Brancelj in spodaj podpisani.

Oglejte si tudi