Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Borovničani zasedli Jezero

Po nekajmesečnih pripravah je 21. marca Planinsko društvo Borovnica organiziralo zadnjo, 3. tekmo v planinskem orientacijskem tekmovanju (POT) gorenjsko-dolenjske lige v sezoni 2014/2015. Z borovniških koncev smo se tokrat preselili na Jezero pri Podpeči in moram reči, da smo odkrili kar nekaj zanimivih kotičkov. Zborno mesto in hkrati tudi startna in ciljna točka tekme so bili pri gasilskem domu na Jezeru pri Podpeči. A pokazale so se posledice deževnega vremena: podpeško jezero se je razlilo čez svoje običajne mejne robove. Potrebno je bilo nekaj previdnosti in ovinke smo morali speljati širše. Postavili smo pet različnih tras. Najdaljša je potekala od Jezera mimo Ledene jame, na Planinco, pod Lisec, proti opuščenemu kamnolomu, vse do razgledne sv. Ane ter do startno-ciljnega mesta. Za tehnično in organizacijsko izvedbo tekmovanja smo v okviru PD Borovnica poskrbeli Kristina Suhadolnik, Primož in Tatjana Pečlin. Na pomoč so priskočile še Mateja Gregorka, Alenka Pirnat ter Eva Sicherl, ki že vsako leto, odkar organiziramo POT, presenečajo tekmovalce na »živih točkah«. Pri skupnih izračunih pa nam je priskočil na pomoč še Grega Klančar, ki po navadi tekmuje, a mu jo je tokrat zagodla poškodba. Velika zahvala za sodelovanje gre tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Jezero, ki nam je prijazno odstopilo prostor.

Na lepo sončno soboto se je zbralo 17 ekip iz sedmih planinskih društev – štiri ekipe iz PD Domžale, ena iz PD Ljubljana - Matica, ena iz PD Krim, ena iz PD Pošta - Telekom, ena iz PD Onger Trzin, ena iz PD Krka Novo mesto ter osem domačih ekip. Skupaj se nas je z organizacijsko ekipo zbralo kar 68 navdušencev. Ekipe so tekmovale v kategorijah A (učenci do 6. razreda OŠ), B (zadnja triada OŠ), D (člani od 27. do 29. leta), E (40 let in več), F (družine z otroki), G (lažja odprta), I (odprta težja). Prevladovali pa so starši s svojimi nadobudneži, ki so tekmovali v družinski kategoriji F. Tekmovalci so bili navdušeni nad dobro speljanimi progami, zanimivo okolico, s pogledom pa so lahko zajeli skoraj celotno verigo Alp. Najuspešnejšim smo podelili nagrade, da se bodo vsi tekmovalci spominjali naše tekme, pa smo jim podelili priznanja za sodelovanje.

Domače ekipe so se odrezale zelo dobro: v kategoriji A je skupina deklic z imenom Šop trave zavzela 1. mesto, v kategoriji B so Volkovi osvojili 2. mesto, Mladi seniorji, ki so tekmovali v kategoriji E, so skočili na 1. mesto. Tudi družine, ki so tekmovale v kategoriji F, so se odlično odrezale: na 1. mestu so bile Kronce, na 3. Črni kuža, 5. mesto so si priborili Samorogi, v kategoriji I pa so na 1. mestu blesteli Mavrični levčki.

Gorenjsko-dolenjska liga 23. in 24. maja letos organizira tudi državno Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT) na Rakitni. S preostalimi PD-ji smo Borovničani že krepko zavihali rokave in pripravljamo trase za posamezne kategorije. Zelo se veselimo še tega organizacijsko zahtevnega podviga. Tudi tukaj se bodo z ostalimi pomerile naše najuspešnejše ekipe. Bomo skupaj držali pesti, kajne!

 

Za PD Borovnica

Tatjana Pečlin

Oglejte si tudi