Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Tudi v zimskih mesecih ne počivamo

V zimskih in prvih spomladanskih mesecih smo člani PGD Brezovica pri Borovnici dopolnjevali in izpopolnjevali svoje znanje ter se preizkusili na dveh tekmovanjih. Izvedli smo vajo iskanja pogrešane osebe in pridobili 6 novih operativnih gasilcev.

Letošnja tekmovalna sezona se je začela konec februarja, ko sta se dve ekipi članic udeležili 1. tekmovanja v spajanju sesalnega voda, ki je potekalo na območju PGD Dragomer - Lukovica. Članice A so osvojile 6. mesto, članice B pa odlično 3. mesto. Udeležba deklet na tekmovanju je spodbudila mlajše fante (člane A), da so se nam na 2. tekmovanju, ki je potekalo pri PGD Bevke, pridružili. Članice A in člani A so osvojili 5. mesto, članice B pa so le za nekaj desetink ugnale članice PGD Podlipa - Smrečje in si priborile 2. mesto. Dober rezultat na dveh tekmovanjih je članicam B dal dodatno motivacijo in energijo, saj so vedele, da bo zadnje tekmovanje odločalo o barvi in velikosti pokala, ki ga lahko osvojijo. Pridno so vadile in rezultat ni izostal. Na zadnjem tekmovanju, ki je potekalo pri PGD Borovnica, so se trem ekipam pridružili še člani A2 (starejša ekipa). Člani A so osvojili 6. mesto, člani A2 7. mesto, članice A 5. mesto in naše najboljše, članice B 2. mesto. Članice B so si priborile tudi pokal za osvojeno 2. mesto v skupnem seštevku. Ta sedaj dela družbo vsem ostalim pokalom v naši vitrini, ki je že prepolna in bo potrebno razmišljati o novi ali pa kar novem gasilskem domu. Iskrene čestitke članicam B za osvojeno drugo mesto! Punce, dokazale ste, da je s trdim delom in močno voljo možno poseči po dobrih rezultatih.
Kačanska mladina pa je svoje znanje preizkusila z občinskim kvizom gasilske mladine. Tekmovanje se je odvijalo 12. marva v prostorih šole Log - Dragomer. Udeležilo se ga je 6 ekip (2 pionirski in 6 mladinskih). V kategoriji pionirjev smo dosegli 2. in 3. mesto, v kategoriji mladincev pa 6., 7., 9. in 11. mesto. Prvič se je zgodilo, da smo na regijski kviz gasilske mladine, ki je potekal 19. marca v Borovnici, tudi mi poslali svojo ekipo. Tam pa so dekleta Iza, Taja in Ema zaradi pomanjkanja sreče osvojila nehvaležno 4. mesto. Vsem ekipam iskreno čestitamo!
Aprila je 6 naših članov zaključilo nadaljevalni tečaj za gasilca in pridobilo čin gasilec. Potem ko smo preteklo jesen v društvu izvedli osnovni tečaj, so se člani zadnje mesece vozili v Bevke in tam pridobivali dodatna znanja ter se tako pripravljali na morebitna posredovanja ob gasilskih intervencijah. Naj bo teh v prihodnje čim manj. Gasilci se sicer v zadnjih letih soočamo z različnimi vrstami intervencij. Zaradi krepitve znanja tudi na drugih, manj gasilskih področjih je naše društvo organiziralo vajo iskanja pogrešane osebe. Na vaji je sodelovalo 35 gasilcev iz PGD Borovnica, PGD Breg - Pako in PGD Brezovica pri Borovnici, 18 vodnikov reševalnih psov Slovenije ter predstavnik PP Vrhnika. Prvi del vaje je obsegal predavanji vodnika reševalnih psov o metodah ter postopkih iskanja pogrešanih oseb in policista o vlogi policije pri iskalnih akcijah. V drugem delu pa smo se preizkusili v praktičnem iskanju pogrešane osebe. Vse osebe so bile najdene v kratkem času ter nato ustrezno oskrbljene. Zahvaljujemo se predstavnikom enote reševalnih psov ter PP Vrhnika za sodelovanje.

Članstvo PGD Brezovica pri Borovnici je aktivno v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu. Naj omenim le, da se mladina trenutno pripravlja na tekmovanje iz orientacije. Ekipe, ki so se jeseni uvrstile na državno tekmovanje, pa tudi že pridno vadijo. Načrtovanje 2. gasilskega tabora, ki bo letos poleti, je tudi že v polnem teku. Volje in energije nam vsekakor ne manjka. Naj tako tudi ostane.

 

NA POMOČ!

PGD Brezovica pri Borovnici

Oglejte si tudi