Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pestro jubilejno leto za PGD Borovnica

Pogled na koledar pove, da smo tik pred zadnjim, najbolj prazničnim mesecem v letu, nam pa misli še vedno uhajajo na prireditve, posvečene visokemu jubileju, ki smo ga borovniški gasilci – oz. ga še vedno – praznujemo v letošnjem letu. O slavnostni seji našega društva in osrednji prireditvi tega jubileja na Prazniku borovnic je bilo že veliko napisanega, nekaj posebnega izmed vseh prireditev pa je bila zagotovo zahvalna maša, ki jo je 26. julija ob 130-letnici gasilstva v borovniški kotlini daroval nadškof Stanislav Zore. Poseben je bil ta dogodek zato, ker je bil takrat ta nadškof prvič v naši fari, pa tudi zato, ker smo takrat združili moči gasilci, pevci, župnijska karitas in mnogi drugi farani, ki so poskrbeli, da je obred potekal res lepo in slovesno. Maše se je udeležilo več kot 60 gasilcev iz osmih gasilskih društev, župan in mnogo faranov, vsi skupaj pa smo se nato družili ob sladkem prigrizku in pijači v lepem prijateljskem vzdušju. Ob tej priložnosti naj se za sodelovanje še enkrat zahvalim domačemu župniku Janezu Šilarju, ki ima največjo zaslugo, da smo lahko tako slovesno praznovali. G. Šilar je namreč takoj podprl našo idejo o zahvalni maši in organiziral vse potrebno za prihod nadškofa. Po maši sta se oba dolgo zadržala na prijetnem druženju. Ta dogodek nam bo res še dolgo ostal v našem spominu, zapisan pa bo seveda tudi v kroniko našega društva in Gasilske zveze Vrhnika.
Gasilci PGD Borovnica smo sicer medtem že aktivno štartali v jesen – veterani in veteranke so tako na občinskem kot regijskem tekmovanju pometli z vso konkurenco in se tako uvrstili na državno tekmovanje. 24. oktobra smo pripravili že tradicionalni dan odprtih vrat, da so si obiskovalci lahko ogledali naša vozila, opremo ter prostore, na voljo pa sta bila tudi servis in prodaja gasilnih aparatov. Zopet smo bili pozitivno presenečeni nad odzivom občanov, ki so si prišli ogledat naše prostore in opremo, pridobili pa smo tudi nekaj novih mladih članov. V oktobru in novembru v sodelovanju z ZD Vrhnika pripravljamo delavnice za zdravo življenje – v enournem programu zdravstveni delavci namenijo čas aktualnim temam, kot so zdrav način življenja, visok krvni tlak, sladkorna bolezen, demenca itd. Na voljo so bile tudi meritve krvnega tlaka in nivoja sladkorja v krvi. Odziv na te delavnice pa ni bil najboljši, zato upamo, da bo prihodnjič več obiska.

 

V novembru nas po dolgem času čaka še društveni izlet, katerega se vsi že zelo veselimo, 12. decembra pa organiziramo koncert Fantov z vseh vetrov, na katerega vas že sedaj prav lepo vabimo. V decembru nas boste lahko poiskali tudi ob tradicionalni miklavževi in božični stojnici, obiskali pa vas bomo tudi z gasilskim koledarjem in z njim sklenili naše pestro praznično leto.

 

Saša Mevec Pušnik

PGD Borovnica

 

Oglejte si tudi