Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Gasilke zavzele obalo Savudrije

Pravijo, da ima vse svoj začetek in tudi konec. Naše zanimivo in sončno letovanje se je začelo v soboto, 28. junija, v naših dveh gasilskih kombijih – Kačanskem Blisku in Velikem kombiju, ki sta mlade gasilke PGD Brezovica pri Borovnici popeljala proti topli savudrijski obali.
Ko smo prispele v dom, kjer nas gostijo že leta, se je najprej zataknilo prav pri nastanitvi, saj so nas pričakovali šele v nedeljo. Ker pa smo se skozi leta izkazale za dobre in mirne gostje, smo vseeno dobile svoje sobe in tako zavzele Savudrijo. Naš program letovanja smo začele kar z eno pravo gasilsko fotografijo. In ker nismo kar neke gasilke, smo k spominski fotografiji povabile še znanega in čednega rokometaša Uroša Zormana ter selektorja slovenske rokometne reprezentance Borisa Denića.

Kaj pomeni, če se 18 pametnih in lepih gasilk sonči na toplih skalah? To, da je precej »drena« okoli njih – mentorice smo bile na trenutke bolj podobne kakšni višji nadzorni službi. Ker pa nam resni in strogi položaji niso šli, je vse skupaj večkrat zajel smeh, ki je bil obarvan s soncem in morsko soljo.

Naši popoldnevi in večeri so bili zelo pestri in gasilsko obarvani. Plesale smo ob zvokih zumbe in tako pripravile dve plesni točki za našo gasilsko veselico. Med drugim smo si priredile tudi spoznavni večer. Ta je bil res zanimiv. Izkazalo se je, da je stvar, ki ne diši skoraj nobeni gasilki – grah. Imeli smo tudi kviz z naslovom Male gasilske celice in pa Gasilske igre brez meja, kamor smo povabile tudi druge gasilce, ki so letovali skupaj z nami. In kdo je zmagal? Vsak, ki se nam je pridružil, saj je bil glavni namen sodelovati in se zabavati. Predstavile smo tudi svoje točke po sobah in na koncu smo izbirali mis Savudrije. Se razume, da je bila izbira težka odločitev.

Teden letovanja je bil kar naenkrat pri koncu. Vse mlade gasilke so se izkazale za delavna in pridna dekleta. Mentorice se vam zahvaljujemo za nova poznanstva in vam želimo veliko učnih uspehov v novem šolskem letu.

Naj gre na koncu beseda zahvale še predsedniku PGD Brezovica pri Borovnici, Jožetu Drašlerju. V današnjih časih se mladi srečajo le še v šolskih klopeh. Po vaseh ni videti otrok, ki bi se skupaj skrivali ali lovili. Prav zato je zelo dobrodošlo, da je še kdo, ki ima voljo in željo ukvarjati se z mladino. Ta je namreč naša prihodnost. Gasilske vaje vaških otrok niso le napenjanje mišic ob prejetih pokalih, temveč zdrav način druženja mladih med seboj. Mlade gasilke in njihove mentorice se zahvaljujemo vsem, ki so nam omogočili doživeto in nepozabno letovanje v Savudriji.

 

Za PGD Brezovica pri Borovnici Marjeta Debevec

Oglejte si tudi