Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

V goste prihaja Ana Balantič

V nedeljo, 27. oktobra 2013, bo ob 16. uri v galeriji Barje na Rimski cesti literarni popoldan s pisateljico in pesnico Ano Balantič, ki prihaja iz Idrije. Naše druženje bo poimenovano po naslovu njene zadnje knjige Odrezana sreča.

Resnejše literarno ustvarjanje je začela kot pesnica leta 2000. Že od začetka se je udeleževala natečajev ter objavljala v različnih zbornikih in revijah. Dobila je vrsto nagrad in priznanj, izostale pa niso niti pozitivne ocene že uveljavljenih literatov. Od leta 2010 se posveča tudi pisanju proze. Poznamo jo po delih Jesenski brst, Modra srebrnina, Globina praznine, Slana vitica življenja, Moja poletja, Odrezana sreča, skoraj desetletje je članica logaškega literarnega društva Zeleni oblaki in od leta 2008 tudi idrijskega Literarnega društva Ris. Piše za Idrijske novice in Primorske novice, obiskuje literarne kolonije in poletne literarne šole.

V svoji zadnji knjigi Odrezana sreča, ki jo je izdala letos, v zgodbe poveže pripovedovanja domačinov, ob tem pa ne pozabi omeniti tudi starih, večinoma že pozabljenih idrijskih izrazov. Knjiga ima zato še posebno zgodovinsko in etnološko vrednost.

 

HUD Karel Barjanski

Oglejte si tudi