Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Rojstvo lepe festivalske tradicije

Večer z borovniškim ansamblom Livada je tudi v četrto povsem uspel. Pred polno šolsko dvorano je poleg domačih glasbenikov nastopilo še pet uveljavljenih narodno-zabavnih glasbenih skupin.
Večer, ki se na glasbeni sceni toplo priporoča vsem ljubiteljem narodno-zabavne glasbe, so si organizatorji to pot sicer zamislili malce drugače. Gostitelji so nastop začeli skupaj z gosti in vajo večkrat ponovili, da so bile točke vse prej kot pričakovane in so obiskovalci do zadnjega ugibali, kaj sledi. Na odru so se zvrstili Dolinarji iz dežele Lojzeta Slaka in Melanije Trump, še v stari zasedbi ansambel Jureta Zajca – zdaj z njimi poje Urška Lužar, pa zbiralci vseh možnih festivalskih nagrad, ansambel Nemir, z nadomestno pevko Sašo je nastopil ansambel Čepon, pozabiti pa ne gre niti razposajenih Krimskih lisjakov. Na odru se je Livadi priključila še pevka nekdaj znane borovniške skupine DNK Nika Suhadolnik, znova pa tudi Nejc Trček, ki za 4. marec napoveduje lasten koncert.
Glasbeniki so se poklonili Fantom z vseh vetrov, Avseniku ter dolgi vrsti »ponarodelih« avtorjev, nič manj pa niso navdušile niti njihove lastne skladbe, kot na primer Livadina z največ spletnimi ogledi Zakaj želiš. Nabriti povezovalec Tadej Merčnik je poskrbel celo za svojevrstno izvedbo državne himne. »Štajerski slavček« Murko bi jo bojda odpel dosti bolje, a, kot je rekel, si ga Livada trenutno še ne more privoščiti. Da le ne bi izpadel preveč trdosrčen, pa jim je menda poslal svoj osebni koledar s posebnimi pozdravi za »seksi muskontarja Vida«. Bistrih domislic Merčniku, resnici na ljubo, še po dveh urah ni zmanjkalo, v vlogi maskote večera mu je konkuriral zgolj plišasti Jurko. In četudi se je »slovenski slavček« letos prav po maturantsko »ogvantal«, tako lepih »gvantov«, kot so si jih nadeli člani Livade, zlepa ne najdeš. Zares, kar nekaj sogovornikov mi je po prireditvi navrglo, češ – saj so vedno dobro igrali, a nekaj je manjkalo. Je že tako, da brez narodnih noš pač ni čisto pravega narodno-zabavnega ansambla. No, zdaj je menda vendarle vse »po reg'lcih«. Večer iskrenega smeha in hitrih polk se je sklenil z zahvalami zvestim poslušalcem, podpornikom in sponzorjem ter skupno pesmijo V dolini tihi, spodaj podpisani pa članek zaključujem z vztrajno željo, da bi dogodek vendarle prerasel v regijski festival narodno-zabavne glasbe, če prej ne, ob letošnjem petem, jubilejnem večeru.

 

Damjan Debevec, foto: Igor Trček

Oglejte si tudi