Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Naša pokrajina v akvarelih Marije Strnad

V petek, 8. marca, zvečer je v galeriji na stari pošti zaživela nova razstava. Tokrat je del svoje zbirke slik predstavila Marija Strnad, razstavo pa je poimenovala Podoba naše pokrajine v akvarelu. HUD Karel Barjanski in avtorica vas vabita, da si jo do 12. aprila ogledate.
Marijo Strnad, rojeno v družini Turšič, je slikanje navduševalo že v rosnih letih. Nanjo je največji vtis naredila že sama kotlina, v kateri je živela, še posebej pa rojstna vas, Brezovica pri Borovnici. Domača in sosedova hiša, kozolci, soteska Pekel in gozdovi so že zelo zgodaj postali navdih in tema njenih umetnin.

Po otroštvu jo je pot vodila v Postojno, kjer je kot zobotehnica delala dolgih štirideset let. A želja in volja po slikarskem izražanju nista zamrli, še več, okrepili sta se. Kljub delu in posvečanju družini je našla čas za slikanje in intenzivnejše izobraževanje na tečajih pod vodstvi priznanih slikarjev ter sodelovanje na različnih razstavah in umetniških kolonijah. Bila je večkrat nagrajena. 

Ob odprtju razstave akvarelov je HUD Karel Barjanski pripravil kulturni program z glasbo in verzi Ferija Lainščka, ki je kot pesnik Mariji Strnad še posebej pri srcu. Navzoče je seveda pozdravil predsednik društva, ki je predstavil tudi avtorico ter se za sponzorstvo zahvalil Birosistemom in trgovini Jurček. Vse je povabil še na naslednji večji dogodek društva – počastitev dneva vode, 22. marca popoldne. A o tem več v naslednji številki Našega časopisa.

Razstavo Podoba naše pokrajine v akvarelu si lahko v galeriji na stari pošti ogledate vsak ponedeljek in četrtek od 17.00 do 19.00. Odprta bo do 12. aprila, akvarele pa lahko tudi kupite. Če vam dneva in ure ogleda ne ustrezajo, lahko pokličete predsednika ali podpredsednika društva in se dogovorite za ustreznejši čas (041 548 926, 041 618 874).

 

HUD Karel Barjanski

Foto: Mile Milosavljević  

Oglejte si tudi