Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Družabno srečanje kulturnikov treh občin

Vrhnika, 25. januar - V osrednjem vrhniškem kulturnem hramu je bilo veselo in kulturno – tako bi lahko na kratko označili petkov večer, na katerem so se na povabilo vrhniške območne izpostave JSKD zbrali predstavniki kulturnih društev treh občin – Vrhnike, Borovnice in Log – Dragomerja. Letos so prvič izžrebali dobitnika kulturnega fonda.
Kot pretekla leta so tudi letos večer popestrili s komedijo v izvedbi lokalnih igralcev – dramske skupine Sadika iz Ligojne. Njihov Svojeglavček je nasmejal že marsikatero dvorano v lokalnem okolju, zato tudi niso ostali ravnodušni gledalci tokratne predstave. Igralski ansambel je še enkrat dokazal, da je eden redkih na območju vrhniškega javnega sklada za kulturne dejavnosti, ki se ukvarja z igro. Njim ob bok se lahko trenutno postavlja le še dramska sekcija borovniškega kulturnega društva.

Po Svojeglavčku je zbrane nagovorila vodja vrhniškega JSKD Nataša Bregant Možina, ki je dejala, da je v minulem letu na območju omenjenega JSKD potekalo 37 projektov. »Veseli pa dejstvo, da je na regijskem in državnem nivoju, sodelovalo več naših društev kot pretekla leta.« Sicer pa v treh občinah skupaj deluje 28 društev in če ima vsak vsaj 10 prireditev letno, ki jih obišče 100 ljudi, potem so kulturniki »osrečili« v lanskem letu 28 tisoč obiskovalcev.

Na odru so se na kratko predstavili tudi predstavniki omenjenih društev, čeravno se srečanja vsi niso udeležili. V nekaj besedah so predstavili svojo dejavnost, katerim je bila vsem rdeča nit velika požrtvovalnost in smeli načrti. Novost letošnjega srečanja je bilo tudi žrebanje kulturnega fonda, ki se je nabral iz naslova prostovoljnih prispevkov. Anka Grom, predsednica sveta vrhniškega JSKD, je izžrebala društvo Mešani pevski zbor Ivan Cankar, kateremu bo 252 evrov prišlo še kako prav, saj se letos odpravlja na dolgo načrtovano turnejo na Japonsko.

Po koncu uradnega dela je sledilo še družabno srečanje v preddverju dvorane z izbrano kapljico in horjulskim Ansamblom Čeponi. (gt) 

Več fotografij si lahko ogledate na www.mojaobcina.si/vrhnika

Oglejte si tudi