Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Borovnica ima svojo galerijo

Prve tedne v novem letu je HUD Karel Barjanski posvetil prireditvi in razstavi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo je pripravljal z Društvom Ženski pevski zbor Tonja, Kulturnim društvom Borovnica in Občino Borovnica. Razmišljal pa je tudi že o novi.
V začetku marca se nam bo s svojimi deli predstavila Marija Strnad, rojena v Brezovici pri Borovnici. Že kot otrok je začutila ljubezen do slikanja, a jo je življenje popeljalo v povsem drugačne poklicne vode. Postala je zobotehnica in službo našla v Postojni. Svoj talent in željo po slikanju je udejanila na različnih tečajih ter pod mentorstvi Sava Sovreta, Andreja Hermana, Toneta Račkija, Marjana Zaletela, Janeza Kovačiča in Petra Lazareviča. Vključila se je v Društvo samorastnikov Slovenije – društvo likovnih ustvarjalcev Postojna in Kulturno-umetniško društvo Kliničnega centra v Ljubljani. Sodeluje na ekstemporih, umetniških kolonijah, še posebno jo veseli sodelovanje na prireditvah humanitarnega značaja. Imela je že 28 samostojnih razstav, se predstavljala doma in v tujini ter bila že večkrat nagrajena. O tehniki akvarela, ki se ji najraje posveča, sama pravi: "Tehnika akvarela je zahtevna, toda njena prosojnost in dramatičnost, ki se odraža v slikah, me tako privlačita, da bom pri njej vztrajala. V vsakem akvarelu je zgodba, ki jo poznam samo jaz."

Razstavo akvarelov Marije Strnad si boste lahko ogledali od 8. marca do 12. aprila 2013. Do odprtja predstavitve njenih del pa vas HUD Karel Barjanski vabi, da obiščete Pogled nazaj. Fotografije in plakati prikazujejo dogodke iz življenja enega najmlajših borovniških društev. Galerija na stari pošti je odprta ob ponedeljkih in četrtkih od 17.00 do 19.00, če pa jo želite obiskati ob drugih urah in dnevih, pokličite predsednika ali podpredsednika društva in se dogovorite za termin (Jože Zorman: 041 548 926; Bojan Čebela: 041 618 874).

 

HUD Karel Barjanski

Oglejte si tudi