Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Ujeli bančna roparja

Novembra so policisti območja Policijske postaje Vrhnika izvedli uspešno in odmevno akcijo, v kateri so na Vrhniki prijeli enega od dveh bančnih roparjev, ki sta 2. novembra izvedla oboroženi rop banke NLB v Moravčah. Svoj delež nekaj tisoč evrskega plena je ujeti ropar kot kaže porabil za košček narkomanskih nebes, saj so mu ob prijetju zaplenili tudi manjšo količino prepovedanih drog.

Možje postave so na podlagi obvestila uslužbenke trgovine na Vrhniki v prav tako bliskoviti akciji polovili štiri romunske državljane, ki jih je očitno zaskrbel neurejeni zunanji videz, saj so se v trgovino podali po moški brivnik, ki pa so ga ob odhodu »pozabili« plačati. To pa ni edini primer, ki priča, da Vrhnika postaja nekakšno vmesno postajališče posameznikov sumljivih namenov iz sicer bratskih evropskih narodov. Se pa ti tu očitno težje skrijejo kot v bližnji prestolnici, saj so pretekli mesec policisti pred dežurnega sodnika ekspresno odpravili še dva slovaška državljana, ki sta nadlegovala obiskovalce vrhniških trgovskih centrov, slednji pa jima je po hitrem postopku odrekel gostoljubje Republike Slovenije.

Na vrhniški konec pa se očitno selijo tudi vlomilci, ki so v poznem popoldanskem času nepovabljeni vstopali v hiši na Logu in Vrhniki, obakrat skozi pritlična balkonska vrata ter svoje malhe polnili z različnimi dragocenostmi in denarjem. Prsti so jih zaščemeli tudi v primeru dveh podjetij na Logu, kjer so si »zastojnkarji« med drugim postregli tudi z nafto iz delovnih strojev, za svoje »delovne« potrebe. Imenovane nepridiprave še iščejo, več sreče pa so imeli z njihovim stanovskim kolegom, ki je šel izven delovnega časa Centra za ravnanje z odpadki v CRO natovarjat kompresorje. Za svojo kaj nenavadno rekreacijo se bo zagovarjal pred sodnikom. Še brezobraznejši pa je bil neznanec, ki je iz predala pisalne mize v vrtcu izmaknil dva digitalna fotoaparata. Res, pravi »Cicifuj«, bi rekli otroci.


Zbral in uredil:

Damjan Debevec

Oglejte si tudi