Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Trojka se je kot perjad zapodila v varnostnika

Novembra so policisti Policijske postaje Vrhnika lumpe in nepridiprave lovili kot za stavo. Najprej so imeli opravka s tatinsko trojko, dvema ženskama in enim moškim, ki s svojim nečednim početjem v trgovini na Vrhniki sicer niso ušli budnemu očesu varnostnika, a so se kot podivjana perjad zakadili vanj takoj, ko jih je zasačil pri delu, nato pa jo urno popihali iz trgovine. Pravočasna prijava in točen opis popadljive trojke sta poskrbela, da so se še isti dan ujeli v policijsko mrežo nekje pri Murski Soboti. Prekmurski možje postave so jih vrnili vrhniškim kolegom, ti pa so jih s spisano kazensko ovadbo pospremili k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje do nadaljnjega odredil nadzorovano bivanje med štirimi stenami oz. strokovneje – pripor.

Sovražniki zakona, kot kaže, prav radi nastopajo v trojkah, četudi zanje to nikakor ne more biti srečno število. Pred kratkim je namreč še ena trojica nepridipravov s poskusno vrtino naletela na bogato nahajališče nafte – v rezervoarju delovnega stroja na gradbišču pri Stari Vrhniki. Od načrpanega bogastva sicer prav dosti niso imeli, saj jih je že kmalu zgrabila dolga roka zakona, jim pobrala naropani plen ter »strokovne« pripomočke, v zameno pa so jim spisali še kazensko ovadbo. Vrtali zdaj verjetno ne bodo več,  razen po nosovih.

S potrpežljivim zbiranjem obvestil in dokaznega gradiva pa so pretekli mesec stopili na prste tudi 30-letniku, ki je septembra in oktobra vlamljal v vozila po naših koncih. Dežurni preiskovalni sodnik mu je nato odredil nov začasni naslov, v isti stanovanjski enoti kot zgoraj omenjeni trojki.

Ne preveč blestečo mednarodno kariero berača pa je vsaj za zdaj zaključil nek državljan Slovaške, ki je prav vsiljivo rinil v kupce pred neko trgovino na Vrhniki. Poklicali so može v modrem, ki so možaka neprostovoljno odpeljali na policijsko postajo, tu pa ugotovili, da gre za starega znanca organov pregona, ki je do sedaj naklepal že kar 27 prekrškov iz naslova vsiljivega beračenja. Po sodni odločitvi so mu zato odrekli gostoljubje slovenske države.

Na delu pa so bili še drugi tolovaji, ki bodo verjetno že kmalu delali družbo prej omenjenim. Eden od njih je med pretikanjem delovišča na Vrhniki ugledal več strešnih oken. Odpirala so se in zapirala, v sredini pa se je videlo skozi, kar ga je tako navdušilo, da jih je nemudoma odnesel domov. Spet drugega, ki prisega le na prenosno zlatnino in trdno gotovino, strešna okna niso posebno ganila, ko je zlezel na streho hiše v Bevkah, enega razbil in smuknil v notranjost. Njegov stanovski kolega, ali morda celo isti oboževalec dragotin pa se je v odsotnosti lastnika povabil v hišo na Drenovem griču. Občana je olajšal za nakit in ceno popravila vhodnih vrat. Podobno je nek rokomavh obdelal vrata novogradnje na Vrhniki, kamor si je šel brezplačno opremljat lastno gospodinjstvo. Ker vse bele tehnike verjetno ni mogel zbasati v prtljažnik, je zapel še zunaj parkirano avtomobilsko prikolico z reg. tablico LJ 70-6ME. Vse naštete že intenzivno iščejo.

Oglejte si tudi