Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Molk in Zorkova zaradi spolne zlorabe obsojena na 2 leti in 2 meseca zapora

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je v četrtek končalo sojenje 22-letnemu Boštjanu Molku iz Borovnice in njegovemu leto dni starejšemu dekletu Mateji Zorko. Sodišče ju je spoznalo za kriva kaznivega dejanja spolne zlorabe slabotne osebe in povzročitve lahke telesne poškodbe, ter ju obsodilo na dve leti in dva meseca zapora, poročajo mediji.

Po za zdaj še nepravnomočni sodbi bosta morala Molk in Zorkova oškodovanki plačati tudi 6000 evrov odškodnine. Zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, bo moral Molk v zaporu presedeti dve leti več, saj mu je sodišče odpravilo že dosojeno pogojno kazen in mu izreklo enotno kazen štiri leta in dva meseca zapora.

Dogodek se je zgodil 22. februarja letos. Kot piše v obtožnici, sta Molk in Zorkova oškodovanki najprej dala pokaditi “džojnt”, da bi jo še bolj omamila, pa sta ji v pijačo podtaknila tekoči ekstazi GHB in jo tako spravila v stanje, da se jima ni mogla upirati.

Po pričanju oškodovanke je Zorkova predlagala spolni odnos v troje, čemur pa je oškodovanka vse od začetka nasprotovala, zato so sledili udarci po obrazu. Obsojena naj bi oškodovanko podrla na tla, Molk pa je domnevno z njo začel občevati, v nožnico pa ji je potisnil neki predmet.

Šele ko je napadena zaradi mešanice zaužitih substanc izgubila zavest, naj bi se obsojena prestrašila, jo zvlekla pod prho, a je hladna voda ni spravila k sebi, zato jima ni preostalo drugega, kot da pokličeta reševalce, še poročajo mediji. (sta)

Oglejte si tudi