Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Začetek predprodaje kart za Vogel

Včeraj je Smučišče Vogel pričelo s predprodajo smučarskih vozovnic. Cene v predprodaji so do 15% nižje kot v sezoni. Nekatere vozovnice, med njimi tudi najnovejša skupna sezonska vozovnica s Kranjsko Goro, bodo na voljo le v času predprodaje, ki traja do 30. novembra.
Medtem ko se nas večina še ni sprijaznila s precej kislim poletjem, so na Voglu že začeli razmišljati o zimski sezoni. Za prihajajočo sezono so pripravili kar precej novosti. Glavna je uvedba skupne sezonske vozovnice s Kranjsko Goro, ki bo vključevala tudi nočno smuko v Kranjski Gori. Najbolj zanimiva je ponudba sezonske družinske vozovnice, ki vključuje dva odrasla in vse otroke in stane le 889 evrov. Predsednik uprave Boštjan Mencinger ob tem poudarja, da je to zagotovo cenovno in smučarsko najbolj zanimiv produkt v Sloveniji in tudi malce širši okolici. »S skupno vozovnico lahko gostom ponudimo večjo raznovrstnost in tudi večjo gotovost, da bodo dni, namenjene užitkom na snegu, lahko izkoristili. Kombinacija modernega sistema zasneževanja v Kranjski Gori in visoke nadmorske višine na Voglu je dovolj veliko zagotovilo, da je strah pred zeleno zimo odveč. Na Voglu smo že prejšnjo zimo obratovali kar 138 dni.«

 

Novosti bodo v prihajajoči sezoni deležni tudi tisti, ki se na smuči še navajajo, saj bomo povečali otroški park, namenjen otrokom in začetnikom. Pozimi bo na Vogel spet možno priti tudi z vlakom iz smeri Ljubljane, Gorenjske in Nove Gorice. Dnevni paket s povratno vozovnico za vlak, z avtobusnim transferjem od železniške postaje do Vogla, dnevno smučarsko vozovnico in s kosilom na Voglu bo naprodaj za 35 evrov za odrasle in 23 evrov za otroke.

 

V prejšnji zimski sezoni je na Vogel z vlakom prišlo prek 2.500 smučarjev. »Na Voglu smo veseli, da nam je na okolju prijazen način uspelo pridobiti nekaj dodatnih gostov. Ni odveč poudariti, da se gostje poleg možnih nevšečnosti na poti na ta način izognejo tudi blagajni smučišča, saj lahko smučarsko vozovnico kupijo že na prodajnem mestu Slovenskih železnic. Za še boljšo pretočnost na blagajnah in čim preprostejši dostop do vozovnic bomo, predvidoma konec leta, uvedli tudi spletno prodajo, brez kakršnegakoli obiska blagajne. Pogoj za to bo čip kartica v žepu, dostop do interneta in veljavna kreditna kartica. Ob izpolnjenih pogojih bo možno karto kupiti tudi šele, ko ste že na poti,« je povedal Mencinger. Na Voglu bodo letos v posodobitev sistema izdaje in kontrole smučarskih vozovnic vložili slabih 150.000 evrov.

 

"Naš primarni cilj pa ostaja, da v naslednjih 2-3 letih izpeljemo tudi večjo investicijo v novo žičniško napravo. Čaka nas še precej dela, potrebujemo pa tudi nekaj sreče s snegom v zimski sezoni, saj smo zaenkrat skoraj povsem odvisni od naravnega snega. Če ne bomo imeli smole s kakšno zeleno zimo, bomo lahko investirali v novosti, da bi še naprej držali priključek s primerljivimi centri v tujini,« je povedal Mencinger.

 

Prodaja namestitvenih kapacitet v Bohinju in na Voglu za zimo se odvija že nekaj tednov, kar bi moral biti dober znak. Dobro se prodajajo predvsem paketi s smučarsko vozovnico, ki so v posameznih obdobjih še posebej ugodni. Pri tem bi radi poudarili družinska tedna od 12. 1. do 26. 1. 2015, ko otroci bivajo in smučajo brezplačno, brezplačne vozovnice za seniorje v zadnjem tednu januarja in posebne pakete z brezplačnimi vozovnicami za vse ženske in dekleta v tednu od 8. 3. do 15. 3. 2015.

 

"Na Voglu se radi tudi pohvalimo, da smo prejeli nagrado za Naj slovensko smučišče v sezoni 2013/14 in mednarodno priznanje Skiareatest za izjemno pripravo smučarskih prog. To nas obvezuje, da še izboljšamo našo ponudbo, tako da bodo ljudje še naprej prepoznavali naš trud," je še dejal Mencinger

 

Na sledečih povezavah najdete videoposnetek, fotogalerije in cenike: Zimska predstavitev, Foto galerija Vogel, Cenik Zima 2014-2015 in Predprodajni cenik.

 

Vabijo pa vas tudi na zaključek poletne sezone, ki sicer traja do 2. 11. Prvi dogodek zaključevanja poletne sezone bo že ta konec tedna, ko bo v soboto, 20. 9., na Voglu potekal dan kolesarstva in pohodništva, v nedeljo, 21. 9., pa še Kravji bal v Bohinju. Teden kasneje, 27. 9., bodo Vogel zavzeli gorski tekači, ki se bodo pomerili na že tradicionalnem Gorskem teku na Vogel, katerega proga poteka po Žagarjevem grabnu.

Oglejte si tudi